ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒελτιώθηκε η εικόνα της πειραϊκής επιχειρηματικότητας το 2019, εκτιμά το ΕΒΕΠ

Βελτιώθηκε η εικόνα της πειραϊκής επιχειρηματικότητας το 2019, εκτιμά το ΕΒΕΠ

Το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.) επιβεβαιώνει -με επίσημα στοιχεία- τη βελτιωμένη και αισιόδοξη εικόνα των επιχειρήσεων-μελών του, με έδρα τη πόλη του μεγάλου λιμανιού του Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και των νησιών του Σαρωνικού, των Κυθήρων, της Λαυρεωτικής, αλλά και της δυτικής Αττικής.

Αναφορικά με το ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών στο Γ.Ε.ΜΗ., για το Ε.Β.Ε.Π., το 2019 ήταν άλλη μια χρονιά με θετικό πρόσημο κατά επιπλέον 596 επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, από 1/1/19 έως και 31/12/19 στο Ε.Β.Ε.Π εγράφησαν 888 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 840 ήταν συστάσεις νέων επιχειρήσεων.

Το 2019 είχαμε 327 επιχειρήσεις που λύθηκαν, μετέτρεψαν τη νομική τους μορφή ή μετέφεραν την έδρα τους, ενώ οι 244 από αυτές διέκοψαν οριστικά τη λειτουργία τους, λύθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.

Η αναλογία 3 προς 1 των εγγραφών-διαγραφών στο μητρώο του Ε.Β.Ε.Π. και, ιδιαιτέρως, η αναλογία 4 προς 1 των «startups» έναντι των «λουκέτων» στο Γ.Ε.ΜΗ., εύλογα δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για το νέο οικονομικό έτος.

Η πειραϊκή επιχειρηματικότητα ξεκινά ενισχυμένη το 2020 και αναμένεται να αναπτυχθεί εντυπωσιακά τη νέα χρονιά, ακολουθώντας την εξέλιξη του πρώτου λιμανιού στη Μεσόγειο και την πρωτοκαθεδρία της ελληνικής ναυτιλίας.

Επίσης, το Επιμελητήριο εντείνει τις προσπάθειές του στη στήριξη και μεγέθυνση των οικογενειακών, αλλά και κάθε μορφής επιχειρήσεων του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, των logistics και των υπηρεσιών.

Παράλληλα, επικεντρώνει τις παρεμβάσεις του στην επίτευξη όλων των επενδύσεων, αλλά και την επίσπευση των εμβληματικών έργων προς όφελος της επιχειρηματικότητας στις περιοχές ευθύνης του.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο