ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕυρωκοινοβούλιο και Επιτροπή θα συζητήσουν τη χρηματοδότηση της “Πράσινης Συμφωνίας”

Ευρωκοινοβούλιο και Επιτροπή θα συζητήσουν τη χρηματοδότηση της “Πράσινης Συμφωνίας”

Πριν ψηφίσει για την “Πράσινη Συμφωνία”, το Ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει στις 14 Ιανουαρίου τις νομοθετικές προτάσεις που θα βοηθήσουν κράτη-μέλη της ΕΕ κατά τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Στις 15:00 (τοπική ώρα) της 14ης Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις νομοθετικές προτάσεις σχετικά με το «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ευρωβουλευτές πάνω στο θέμα.

Για να ολοκληρωθεί η συζήτηση της ολομέλειας του Δεκεμβρίου με την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula Von der Leyen σχετικά με το συνολικό πακέτο της Πράσινης Συμφωνίας, θα τεθεί σε ψηφοφορία, στις 15 Ιανουαρίου, ψήφισμα που θα περιγράφει τις απόψεις του Κοινοβουλίου.

Το κείμενο αναμένεται να υποστηρίξει την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050 και να επαναλάβει την έκκληση του Κοινοβουλίου για αναθεώρηση των στόχων της ΕΕ για μείωση των εκπομπών έως το 2030 πριν από τη συνεδρίαση για τη «Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος» το Δεκέμβριο του 2020 στη Γλασκώβη.

Το Κοινοβούλιο έχει ήδη τονίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές κατά 55% έως το 2030 για να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2050 και πως πρέπει να συμφωνηθεί επειγόντως ένας φιλόδοξος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2021-2027, ώστε να τεθούν σε ισχύ τα σχετικά μέτρα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο