ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Υψηλού ρίσκου οι προσδοκίες για επιστροφή στις αγορές το 2017

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Υψηλού ρίσκου οι προσδοκίες για επιστροφή στις αγορές το 2017

Υψηλού ρίσκου αποτελούν οι όποιες προσδοκίες για γρήγορη έξοδο της οικονομίας από την κρίση και η επιστροφή στις αγορές το 2017, σύμφωνα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, όπως αποτυπώνεται σε ενδιάμεση έκθεση για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η επέκταση της πραγματικής οικονομίας απαιτούν «αναπτυξιακό πραγματισμό και πρωτοβουλίες ευρύτερες των αβέβαιων αποτελεσμάτων που θα έχει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην εξομάλυνση των πιστωτικών συνθηκών και στη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Ακόμη, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ αναφέρει ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο λόγω «του εγκλωβισμού της οικονομίας σε μια κατάσταση “υφεσιακής στασιμότητας”, η οποία παρατείνει το πρόβλημα φερεγγυότητας των ελληνικών συστημικών τραπεζών».

Στην έκθεση συμπληρώνεται ότι η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής έχει φτάσει στα όριά της, έχοντας επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, στην απασχόληση, στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στην κοινωνική συνοχή

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο