ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚατά 1,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου

Κατά 1,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου

Ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πορεία της αξιολόγησης, τόνισε: «Αυτό που είναι πλέον γνωστό είναι η υπερκάλυψη του στόχου εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, οι οποίες μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 300 εκατ. πάνω από τον στόχο».

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ΑΑΔΕ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΦΚΑ, το προσωπικό των οποίων κατέβαλε υπερπροσπάθεια και διαχειρίστηκε ένα δύσκολο έργο με μεγάλη αποτελεσματικότητα» συμπλήρωσε ο κ. Κουτεντάκης.

Για τα δημοσιονομικά, ο κ. Κουτεντάκης τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς σχετικά με το ύψος της υπερεκτέλεσης του 2017 και γίνονται συζητήσεις για τον τρόπο διανομής. Για το 2018, παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες, κυρίως λόγω των νέων εξαμηνιαίων προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ωστόσο δεν προκαλούν καμία ανησυχία και αναμένουμε να κλείσουν τις επόμενες ημέρες».

Ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής κατέληξε λέγοντας ότι «έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις του δημοσιονομικού πλαισίου, ειδικότερα στο νέο λογιστικό σχέδιο της γενικής κυβέρνησης και στον ενιαίο λογαριασμό διαθεσίμων. Πρόκειται για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καταγραφή των οικονομικών μεγεθών και την ταμειακή διαχείριση του ελληνικού δημοσίου, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο