ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚατατέθηκε η ετήσια έκθεση της ΑΔΑΕ για το 2016

Κατατέθηκε η ετήσια έκθεση της ΑΔΑΕ για το 2016

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για το 2016.

Ο Πρ. Παυλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της ΑΔΑΕ και σημείωσε ότι η ενίσχυση της Αρχής τόσο νομοθετικά, όσο και λειτουργικά, είναι επιβεβλημένη.

Ο πρόεδρος της Αρχής, Χ. Ζαμπίρας, μιλώντας για τις δράσεις της ανέφερε ότι «Η ΑΔΑΕ διασφαλίζει, σε σχέση με το παρελθόν, ένα πολύ πιο αξιόπιστο επίπεδο ασφάλειας, ακεραιότητας και εμπιστευτικότητας των επικοινωνιών, το οποίο επιτυγχάνεται κυρίως από τη θέσπιση συγκεκριμένων υποχρεώσεων που έχει επιβάλλει στους παρόχους και από τους ελέγχους που διενεργεί για την ορθή εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας που υποχρεούνται να τηρούν οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Η Αρχή ευελπιστεί στην υποστήριξη της πολιτείας ως προς την απαραίτητη ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, οικονομικούς πόρους και εξοπλισμό, καθώς και στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της».

Στη συζήτηση με τον κ. Παυλόπουλο τέθηκε και η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και στις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο