ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε την εικονική μαθητική επιχείρηση «Fashion Εyecon» συμμετέχει στο διαγωνισμό του JA Greece το Γυμνάσιο της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής

Με την εικονική μαθητική επιχείρηση «Fashion Εyecon» συμμετέχει στο διαγωνισμό του JA Greece το Γυμνάσιο της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής

Η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή πρόκειται να συμμετάσχει στο «Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2020 – Εικονική Επιχείρηση» με την μαθητική εικονική επιχείρηση «Fashion Εyecon», η οποία αποτελείται από 25 μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου της.  

Η «Fashion eyecon», κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, επιδιώκει να διευκολύνει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης στην καθημερινότητά τους.

Η δράση αφορά, σε πρώτο επίπεδο, τη δημιουργία ετικετών με πληροφορίες για το μέγεθος, το υλικό και την τιμή των προϊόντων ένδυσης σε γραφή braille, ώστε να διευκολύνει άτομα με προβλήματα όρασης στην ανάγνωση των προϊόντων.

Στόχος στο μέλλον είναι η ιδέα να εφαρμοστεί σε περισσότερα προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες (έκδοση εισιτηρίων, λογαριασμών, αποδείξεων).

Επιδίωξη της «Fashion eyecon» είναι η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει αφετηρία για μια κοινωνία με πιο ευαίσθητο χαρακτήρα που θα εντάσσει, ολοένα και περισσότερο, ανθρώπους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε μια πιο ομαλή καθημερινότητα.

Αυτό άλλωστε προβάλλεται και μέσα από το motto της: Strong, Emotional, Eyes.

Σε περίπτωση που θεωρείται ότι η ιδέα αξίζει της προσοχής σας, η εταιρεία είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και γνωριμία την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο εμπορικό κέντρο Athens Mall στο Μαρούσι, όπου θα λάβει χώρα η έκθεση μαθητικής επιχειρηματικότητας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο