ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝεότερες ρυθμίσεις για τις εμπορευματικές συναλλαγές λόγω του Covid-19 από τις ΗΠΑ

Νεότερες ρυθμίσεις για τις εμπορευματικές συναλλαγές λόγω του Covid-19 από τις ΗΠΑ

Νεότερες ρυθμίσεις για τις εμπορευματικές συναλλαγές, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του ιού COVID-19, ανακοινώθηκαν από τις αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, από τις 20/04 και για περίοδο 60 ημερών, αναστέλλει την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης και της μεθόδου παραγωγής στην ετικέτα σήμανσης τροφίμων που διατίθενται προς λιανική πώληση, υπό προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ειδικές αιτιάσεις (claims) του προϊόντος. 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία Country of Origin Labeling (COOL), σε τρόφιμα που πωλούνται στη λιανική αγορά πρέπει να αναφέρεται η χώρα προέλευσης και η μέθοδος παραγωγής, ενώ δεν υφίσταται αντίστοιχη υποχρέωση, όταν τα ίδια προϊόντα προορίζονται για εστιατόρια. 

Η αρμόδια υπηρεσία Agricultural Marketing Service (AMS) διακόπτει προσωρινά την επιβολή κυρώσεων λόγω μη συμμόρφωσης με COOL προκειμένου να διευκολυνθεί η αναδιανομή τροφίμων από τα εστιατόρια που δεν λειτουργούν κανονικά λόγω του κορωνοϊού, σε καταστήματα λιανικής. 

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων περιορισμού της λειτουργίας μονάδων επεξεργασίας τροφίμων, εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσιεύματα εντός των επόμενων εβδομάδων ενδέχεται να παρατηρηθούν σημαντικές ελλείψεις προϊόντων, όπως κρεάτων, στην εγχώρια αγορά. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφτούν το https://www.ams.usda.gov/content/usda-announces-labeling-flexibilities-facilitate-distribution-food-retail-locations

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο