ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροωθείται η ενίσχυση της επενδυτικής παρουσίας του Κατάρ στις ελληνικές υποδομές

Προωθείται η ενίσχυση της επενδυτικής παρουσίας του Κατάρ στις ελληνικές υποδομές

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα, Abdulaziz Ali Al-Naama είχε ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, με τις υποδομές να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, με έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της επενδυτικής παρουσίας του Κατάρ στην Ελλάδα, στις υποδομές, στην ενέργεια και στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες τόνωσης των εμπορικών σχέσεων και η διείσδυση ελληνικών προϊόντων στην καταρινή αγορά.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε, στη συνέχεια, τον Πρέσβη για την πρόοδο των συζητήσεων επί της Συμφωνίας Αμοιβαίας Προώθησης και Προστασίας των Επενδύσεων (ΣΠΠΕ) η οποία διαμορφώνεται σε εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο που διέπει τις επενδυτικές συμφωνίες τις οποίες συνάπτουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ με Τρίτες Χώρες.

O Έλληνας υπουργός κάλεσε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και του Επενδυτικού Ταμείου του Κατάρ (Qatar Investment Authority) να επισκεφθούν την Ελλάδα για επιτόπια εξέταση επενδυτικών δυνατοτήτων.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης με επικεφαλής το γ.γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων να συμμετάσχει στο 18ο Φόρουμ της Ντόχα, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με στόχο τον εντοπισμό επενδυτικών πεδίων κοινού ενδιαφέροντος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο