ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΕΒ: Στόχος η δημιουργία 8.000 νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ως το 2025

ΣΕΒ: Στόχος η δημιουργία 8.000 νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ως το 2025

Σημαντικός πυλώνας όχι μόνο για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις εξαγωγές αλλά και για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες στην Ελλάδα -κυρίως οι μικρότερες από αυτές- υστερούν σε παραγωγικότητα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτά επεσήμαναν εκπρόσωποι του ΣΕΒ σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση ειδικού συνεδρίου για τις ΜμΕ με πρωτοβουλία του Συνδέσμου.

Όπως τονίστηκε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ αρχίζουν να ανακάμπτουν από την κρίση του 2008, όμως στη χώρα μας εξαιτίας και των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις.

Η “ρίζα” του προβλήματος είναι η χαμηλή παραγωγικότητα, που βρίσκεται στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ποσοστό που φτάνει στο 40% για τις πιο μικρές.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο θα πρέπει να τεθεί στόχος για δημιουργία 8.000 νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων έως το 2025, κάτι που θα οδηγούσε στη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση του ΑΕΠ και των εξαγωγών (σωρευτικά) κατά 7,7 δισ. και 6 δισ ευρώ, αντίστοιχα.

Οι πολιτικές που προτείνει ο ΣΕΒ για την επίτευξη του στόχου εστιάζουν στην καινοτομία, τη διευκόλυνση των εξαγωγών, των συνεργασιών – συμπράξεων και συγχωνεύσεων, στην ανταγωνιστική χρηματοδότηση και στο ρυθμιστικό περιβάλλον (φορολογία, πτωχευτικό δίκαιο, κ.α.).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο