ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε χαμηλό 9 ετών ο δείκτης παγκοσμίου εμπορίου

Σε χαμηλό 9 ετών ο δείκτης παγκοσμίου εμπορίου

Χαμηλό εννέα ετών σημείωσε ο δείκτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) για την εικόνα και τις προοπτικές των εμπορικών συναλλαγών.

Πρόκειται για ακόμη ένα ηχηρό καμπανάκι προς τις κυβερνήσεις, όπως αναφέρει ο ΠΟΕ, τονίζοντας ότι αν οι εμπορικές εντάσεις συνεχιστούν θα έχουμε ακόμη πιο απότομη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο τριμηνιαίος δείκτης προοπτικών του ΠΟΕ υποχώρησε στις 96,3 μονάδες, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010, από τις 98,6 μονάδες τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο επιμέρους δείκτης για τις παραγγελίες εξαγωγών υποχώρησε στις 95,3 μονάδες, για τις διεθνείς αερομεταφορές εμπορευμάτων στις 96,8 μονάδες, για την παραγωγή και πωλήσεις αυτοκίνητων στις 96,8 μονάδες, για πρώτες ύλες αγροτικών προϊόντων στις 94,3 μονάδες και για τα εξαρτήματα ηλεκτρονικών αγαθών στις 88,7 μονάδες.

«Η επίμονη απώλεια της ορμής υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων, οι οποίες παράλληλα με τους πολιτικούς κινδύνους και την χρηματοπιστωτική μεταβλητότητα, θα μπορούσαν να προμηνύουν μία ευρύτερη οικονομική ύφεση» ανέφερε ο ΠΟΕ στην ανακοίνωσή του.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο