ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτασινός: Καιρός ήταν να γίνουν τα αυτονόητα για τους μηχανικούς με τις εγκυκλίους Πετρόπουλου προς ΕΦΚΑ

Στασινός: Καιρός ήταν να γίνουν τα αυτονόητα για τους μηχανικούς με τις εγκυκλίους Πετρόπουλου προς ΕΦΚΑ

Ευχαριστημένο δηλώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), μετά την έκδοση δύο εγκυκλίων που επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα των ασφαλισμένων μηχανικών και εργοληπτών, του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, τις οποίες υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Επ’ αυτού, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε τα εξής «Ζητάμε εδώ και χρόνια την κατάργηση της ειδικής προσαύξησης για τους μηχανικούς και των συνεπακόλουθων αναδρομικών εισφορών που μας είχαν επιβάλλει, με συνεχείς προσφυγές στη δικαιοσύνη και συνεχή πίεση στις πολιτικές ηγεσίες.

Ζητάμε επίσης εδώ και καιρό την δυνατότητα αναδρομικής διαγραφής ασφαλισμένων που δεν ασκούν το επάγγελμα του μηχανικού από την ημέρα διαγραφής τους από το ΤΕΕ.

Φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να ικανοποιηθούν κάποια από τα δίκαια αιτήματά μας. Όταν έχεις δίκιο και έχεις επιχειρήματα ουσίας, κάποια στιγμή η Πολιτεία πείθεται.

Συγχαίρω τον Τάσο Πετρόπουλο για την πρωτοβουλία του. Άλλωστε, ήταν καιρός να γίνουν τα αυτονόητα. Αλλά ζητώ και κάτι ακόμη: να προχωρήσει τώρα και η επίλυση των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Μηχανικοί με τον ΕΦΚΑ και τα θέματα ασφάλισης, τα οποία έχουμε κατ΄ επανάληψη αναδείξει και παρουσιάσει τους λόγους και τα επιχειρήματα για τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά».

Σημειώνεται ότι με την πρώτη σημερινή εγκύκλιο Πετρόπουλου προς τον ΕΦΚΑ διευκρινίζεται ότι μετά την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης με το Ν. 4387/2016, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ δεν υποχρεούνται στην αναδρομική καταβολή εισφορών για το διάστημα από 1/7/2011 έως 31/12/2014.

Με τη δεύτερη εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η αναδρομική διαγραφή των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ ανατρέχει στην ημερομηνία διαγραφής τους από το ΤΕΕ ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής δήλωσης στη Νομαρχία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο