ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1,5 βιοτεχνική επιχείρηση έβαζε καθημερινά «λουκέτο», στη Θεσσαλονίκη, στο α’ εξάμηνο

1,5 βιοτεχνική επιχείρηση έβαζε καθημερινά «λουκέτο», στη Θεσσαλονίκη, στο α’ εξάμηνο

Αρνητικό παραμένει το ισοζύγιο μεταξύ εγγραφών – διαγραφών και το α΄ εξάμηνο του 2018, παρά τα ψήγματα αισιοδοξίας που προκύπτουν από την αύξηση των εγγραφών, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και τη μείωση των διαγραφών, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Από την αρχή του έτους ως και τις 30 Ιουνίου, σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 272 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν 230.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το μητρώο του Επιμελητηρίου, συγκριτικά με το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2017 οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 21,6%, ενώ τα λουκέτα μειώθηκαν κατά 19,2%.

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν πως η “αιμορραγία” στον επιχειρηματικό κόσμο συνεχίζεται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά μέσο όρο 1,5 βιοτεχνική επιχείρηση έβαζε καθημερινά «λουκέτο» στη Θεσσαλονίκη τους πρώτους έξι μήνες του 2018.

Ασύμφορες κατά το α΄ εξάμηνο του 2018 κρίθηκαν 170 επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε διαγραφή από το μητρώο του ΒΕΘ ήταν 337 και οι ασύμφορες επιχειρήσεις 237.

Ατομικές επιχειρήσεις η μερίδα του λέοντος

Τα σκήπτρα εξακολουθούν να διατηρούν οι ατομικές επιχειρήσεις καθώς για ένα ακόμη εξάμηνο οι γενναίοι που εισήλθαν στον επιχειρηματικό στίβο, τις επέλεξαν παρά το γεγονός πως οι ατομικές επιχειρήσεις είναι οι περισσότερο “επιρρεπείς” στις διαγραφές.

Συγκεκριμένα κατά το εξεταζόμενο διάστημα, 159 ατομικές επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο μητρώο του ΒΕΘ, ενώ την εν λόγω περίοδο 196 ατομικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, Αναστάσιο Καπνοπώλη δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

«Παρά τη μείωση των λουκέτων, έναντι του περσινού αντίστοιχου διαστήματος, η τάση για “διαφυγή” από το επιχειρείν συνεχίζεται», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας πως «παρά τα θετικά μηνύματα που προσπαθεί να εκπέμψει η κυβέρνηση, η ιδιωτική πρωτοβουλία εξακολουθεί να νιώθει ανασφαλής καθώς δεν γνωρίζει τι την περιμένει την επόμενη ημέρα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο