ΑρχικήΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣΤο εντυπωσιακό βίντεο από τη νέα σειρά φορτηγών FM, FMX, FH και FH16 της Volvo Trucks

Το εντυπωσιακό βίντεο από τη νέα σειρά φορτηγών FM, FMX, FH και FH16 της Volvo Trucks

Μια διαφορετική προσέγγιση για να γιορτάσει την ανανέωση όλης της γκάμας των βαρέων φορτηγών της ακολούθησε η Volvo Trucks.

Για να επιδείξει τη δύναμη και την αντοχή τους, η Volvo δημιούργησε έναν κολοσσιαίο πύργο με ύψος 15 μέτρα και βάρος 58 τόνους, αποτελούμενο από τα τέσσερα νέα φορτηγά της τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο.

Και ολοκλήρωσε τον πύργο με τον πρόεδρο της Volvo Trucks, Roger Alm, να στέκεται όρθιος στην κορυφή.

Αυτή η ξεχωριστή ταινία γυρίστηκε μέσα στη νύχτα και ξεκινά δείχνοντας τον πύργο των φορτηγών ως ένα τεράστιο μονόλιθο που λάμπει από μακριά. Καθώς κινείται προς τα εμπρός, βλέπουμε λύκους σε πρώτο πλάνο και ένα στιγμιαίο πλάνο μιας γυναίκας οδηγού.

Η κυκλοφορία της ταινίας γίνεται μια μέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση της σειράς βαρέων φορτηγών στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει τα Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX. Τα τέσσερα φορτηγά αντιπροσωπεύουν περίπου τα 2/3 των πωλήσεων της Volvo Trucks.

«Είναι η μεγαλύτερη παρουσίαση φορτηγών που έχει κάνει ποτέ η Volvo Trucks. Τα οχήματα αυτά θα έχουν τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία των πελατών μας και στην ικανότητά τους να προσελκύουν πελάτες αλλά και τους καλύτερους οδηγούς.

Είμαι συνηθισμένος να έχω την υψηλή εποπτεία, αλλά και πάλι το γύρισμα της ταινίας με τον πύργο των φορτηγών ήταν σίγουρα κάτι το ασυνήθιστο. Ας πούμε απλώς ότι βλέπω με δέος τα μεγάλα ύψη. Γενικά είμαι προσγειωμένος άνθρωπος», δήλωσε ο Alm.

Η ταινία γυρίστηκε στα τέλη του 2019 σε μια πίστα δοκιμών στα περίχωρα του Γκέτεμποργκ, της γενέτειράς της Volvo στην Σουηδία.

«Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τον πύργο και να βεβαιωθούμε ότι μπορούσε να κινηθεί με ασφάλεια.

Αυτό επί της ουσίας κατέστη δυνατό χάρη στο Volvo FMX, το στιβαρό εργοταξιακό φορτηγό μας και τη νέα διάταξη αξόνων με ικανότητα φόρτωσης 38 τόνων που ήταν σε θέση να σηκώσει το βάρος των υπόλοιπων φορτηγών.

Χρειάστηκε όμως μια σταθερή ταχύτητα και πορεία που επιτυγχάνεται με το Volvo Dynamic Steering και έναν έμπειρο οδηγό», δήλωσε ο Markus Wikström, μηχανικός της Volvo Trucks και μέλος της ομάδας μηχανικών που υποστηρίζει τον πύργο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο