ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣυνδέεται ο Προαστιακός της Αθήνας με το Λουτράκι. Από την κ/ξ Μυτιληναίος – Ξανθάκης η αναβάθμιση της γραμμής Ισθμός-Λουτράκι

Συνδέεται ο Προαστιακός της Αθήνας με το Λουτράκι. Από την κ/ξ Μυτιληναίος – Ξανθάκης η αναβάθμιση της γραμμής Ισθμός-Λουτράκι

Η κοινοπραξία Μυτιληναίος – Ξανθάκης ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση» (Α.Δ. 1509)», το οποίο υλοποιείται από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ, κάτι το οποίο θα επιτρέπει την σύνδεση του Λουτρακίου με τον Προαστιακό της Αθήνας.

Η προβλεπομένη δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας, ανέρχεται συνολικώς σε 12 εκατ. ευρώ, χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι εγγεγραμμένο  στον ενάριθμο  2017ΣΕ07850000 της ΣΑΕ 078/5 του ΠΔΕ.

Η διενέργεια του διαγωνισμού έγινε στις 30/3/2018 και συμμετείχαν 5 εργοληπτικές εταιρείες/κοινοπραξίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, ανάδοχος ανακηρύχτηκε η εν λόγω κοινοπραξία, με μέση τεκμαρτή έκπτωση 47,82%, ήτοι, με συμβατικό οικονομικό αντικείμενο, το οποίο ανέρχεται στο ποσόν των 6.391.258,24 ευρώ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του Προαστιακού που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης όλων των κατασκευών, ήτοι των κατασκευών της περιόδου “Ερευνών – Μελετών – Κατασκευών”  και παράδοσης αυτού στην ΕΡΓΟΣΕ ορίζεται ίση με 18 ημερολογιακούς μήνες, με αφετηρία την ημέρα, που θα υπογραφεί η Σύμβαση.

Μέσα στην προθεσμία αυτή θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και θα έχουν αποδοθεί σε λειτουργία, τα οποιαδήποτε έργα περιλαμβάνονται στη Σύμβαση αυτή, σύμφωνα με τα Συμβατικά Τεύχη.

Η συνολική διάρκεια του χρόνου υποχρεωτικής συντήρησης (εγγύησης) των έργων ορίζεται ίση με 36 μήνες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο