ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΑσκήθηκε ποινική δίωξη σε δράστη που συνελήφθη να καταστρέφει σιδηροδρομική υποδομή

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε δράστη που συνελήφθη να καταστρέφει σιδηροδρομική υποδομή

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε δράστη που συνελήφθη να καταστρέφει σιδηροδρομική υποδομή, με τον ΟΣΕ να προαναγγέλλει ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν κρούσματα καταστροφής σιδηροδρομικής υποδομής στη γραμμή του προαστιακού σιδηρόδρομου Αθήνα – Κόρινθος.

Κατόπιν λειτουργίας μέσων παρακολούθησης από τον ΟΣΕ και συντονισμένων ενεργειών με την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη χθες επ’ αυτοφώρω δράστης που κατέστρεφε κρίσιμο υλικό στον υποσταθμό Κορίνθου.

Ασκήθηκε εναντίον του κακουργηματική ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου και ο Οργανισμός δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Επ’ αφορμή του γεγονότος και για την ασφάλεια και ομαλή λειτουργία των δρομολογίων, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε τα εξής:

-Θα αναβαθμιστεί άμεσα το σύστημα ασφαλείας και παγίδευσης χώρων υψηλής τάσης σε όλους τους Υποσταθμούς Ηλεκτροκίνησης και εγκαταστάσεων ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

-Ήδη υφίσταται συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των κρίσιμων εγκαταστάσεων.

-Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να παρίσταται ως πολιτική αγωγή και θα συμμετάσχει ενεργά σε όλες ανεξαιρέτως τις ποινικές υποθέσεις είτε κλοπής, είτε καταστροφής σιδηροδρομικού υλικού.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο