ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΜισθολογικές αυξήσεις 7,5% διεκδικούν οι σιδηροδρομικοί στη Γερμανία. Τι αντιπροτείνει η DB

Μισθολογικές αυξήσεις 7,5% διεκδικούν οι σιδηροδρομικοί στη Γερμανία. Τι αντιπροτείνει η DB

Εκατομμύρια μετακινούμενοι στη Γερμανία έχουν έλθει αντιμέτωποι με εκτεταμένες καθυστερήσεις, λόγω της απεργίας των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο.

Η κινητοποίηση προέκυψε όταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Deutsche Bahn (DB) και το Συνδικάτο Σιδηροδρόμων και Συγκοινωνιών EVG οδηγήθηκαν σε ναυάγιο, με το EVG να απαιτεί αύξηση των μισθών κατά 7,5% για περίπου 160.000 εργαζόμενους της DB.

«Οι συνάδελφοί μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο, για να εξασφαλίσουν τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων στη Γερμανία … παρά τη μόνιμη έλλειψη προσωπικού και τις πολλές υπερωρίες», δήλωσε ο managing director του EVG, Torsten Westphal.

Ο ίδιος μάλιστα προειδοποίησε την DB ότι το Συνδικάτο θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «όταν η DB καταστήσει σαφές ότι θέλει να διαπραγματευτεί μαζί μας σοβαρά».

Από την πλευρά της η DB επέκρινε την απεργία του EVG «ως εντελώς περιττή», ενώ σε tweet της αρνήθηκε ότι διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις.

Δήλωσε μάλιστα ότι προσφέρει στους εργαζόμενους αυξήσεις 5,1% σε δύο στάδια, καθώς και μια εφάπαξ καταβολή ποσού 500 ευρώ, μέτρα που σύμφωνα με την DB ισοδυναμούν με άνοδο 7%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο