ΑρχικήLOGISTICSΓίνεται πραγματικότητα το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας: Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση για το Θριάσιο

Γίνεται πραγματικότητα το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας: Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση για το Θριάσιο

Γίνεται πραγματικότητα το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας.

Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης για το Θριάσιο μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της αναδόχου κοινοπραξίας, η οποία αποτελείται από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και την Goldair Cargo.

Για τις διατάξεις της σύμβασης παραχώρησης, πατήστε εδώ. 

Η ανάδοχος κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair, η οποία θα αναλάβει την εκμετάλλευση του Θριασίου για 60 έτη, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσει επενδύσεις έως 180 εκατ. ευρώ (οι υποχρεωτικές επενδύσεις της πρώτης φάσης είναι 36,1 εκατ. ευρώ). 

Στο Θριάσιο προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά.

Το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου θα κατασκευαστεί σε ακίνητο έκτασης 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία θα λαμβάνει συγκεκριμένα μισθώματα.

Το εμπορευματικό αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για τις συνδυασμένες μεταφορές της Ελλάδας.

Αυτό, διότι το μεγάλο μέγεθος του (δυνατότητα δόμησης 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, με δυνατότητα παρέκκλισης στη δόμηση και στο ύψος, κατόπιν έκδοσης σχετικού ΠΔ), η χωροθέτηση κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, οι οδικές συνδέσεις στους κυρίως οδικούς άξονες, και κυρίως η διασύνδεση του με τον λιμένα του Ικονίου και το σιδηροδρομικό δίκτυο, αναμένεται να συμβάλει δυναμικά στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών.

Το συνολικό σύμπλεγμα των κατασκευών στο Θριάσιο (Θριάσιο Ι και ΙΙ, αποθήκες Κ1 και Κ2) 

Το συνολικό σύμπλεγμα των κατασκευασμένων (ή υπό/ προς κατασκευή) εγκαταστάσεων περιλαμβάνει:
(ί) την έκταση, ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ, εμβαδού 588 στρεμμάτων περίπου, επί της οποίας θα κατασκευαστεί το εμπορευματικό κέντρο με βάση τη σύμβαση παραχώρησης.
(ii) Έκταση εμβαδού 1450 περίπου στρεμμάτων η οποία έχει διαμορφωθεί σε Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής (διαμετακομιστικό κέντρο), περιλαμβάνοντας συγκρότημα σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης (Εγκαταστάσεις Σταθμού Διαλογής και Μεταφόρτωσης φορτίων), ιδιοκτησίας ΟΣΕ Α.Ε., που για να λειτουργήσει απαιτούνται πρόσθετες επενδύσεις για εξοπλισμό και ήδη προωθείται σχέδιο για σύμπραξη δημοσίου ιδιωτικού τομέα – ΣΔΙΤ
(iii) Δύο κτίρια συνολικού εμβαδού 56,000 τμ σε έκταση 139.000 τμ περίπου(κτίρια Κ1 – Κ2), τα οποία, σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδίασμό, προορίζονται να μισθωθούν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως αποθηκευτικοί χώροι, μετά την εκπνοή της προθεσμίας που έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι την 31-12-2018 να δηλώσει τη βούλησή της για τη χρήση η μη αυτών, στα πλαίσια της διαδικασίας αποκρατικοποίησής της.
Εάν η μίσθωση προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ματαιωθεί, η ΚΕΘ ΑΕ θα έχει δικαίωμα πρώτης προτίμησης για τη μίσθωσή τους, με όρους αγοράς,
(ίν) Έκταση 29 στρεμμάτων και κτιρίων 5750 τ.μ. περίπου με χρήση αμαξοστασίου λεωφορείων, μισθωμένη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο