ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΔια χειρός Renfe η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων στις ΗΠΑ

Δια χειρός Renfe η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων στις ΗΠΑ

Η ισπανική Renfe υπέγραψε συμφωνία ύψους 5,5 δισ. δολ. με την αμερικανική κατασκευάστρια σιδηροδρόμων Texas Central για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία της πρώτης σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του το υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας ανέφερε ότι η συμφωνία συνεπάγεται ότι Renfe θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό εταίρο της για την ανάπτυξη και τη λειτουργία μιας γραμμής που θα συνδέει το Χιούστον με το Ντάλας. Εκτιμάται δε ότι θα έχει τεθεί σε λειτουργία το 2042.

H ιταλική  Salini Impregilo θα ηγηθεί των κατασκευαστικών εργασιών, μέσω των αμερικανικών θυγατρικών της Flour Enterprise και Lane Construction, ενώ η γραμμή συνολικού μήκους 386 χλμ. θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

Η Renfe ως σύμβουλος και επιβλέπουσα σχεδιασμού και κατασκευής του έργου, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει ως το 2026, θα κερδίσει περί τα 311 εκατ. δολ., ενώ η λειτουργία και συντήρηση της γραμμής την περίοδο 2026 – 2042 θα της αποφέρει επιπλέον 5,6 δισ. δολ.

Τέλος, υπάρχουν σκέψεις για επέκταση της γραμμής στις πόλεις Austin και San Antonio, με επακόλουθη πιθανότητα επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο