ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΔόθηκε το «πράσινο φως» για την εξαγορά του 35% της ελβετικής SBB Cargo από την Swiss Combi

Δόθηκε το «πράσινο φως» για την εξαγορά του 35% της ελβετικής SBB Cargo από την Swiss Combi

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά του 35% της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορευματικών μεταφορών της Ελβετίας, της SBB Cargo, από την Swiss Combi.

Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή, το ποσό της οποίας δεν έχει κοινοποιηθεί, είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο για να οριστικοποιηθεί αναμενόταν το «ok» της ελβετικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Swiss Combi συμμετέχουν οι Planzer Holding AG (40%), Camion Transport AG (40%), Galliker Holding (10%) και Bertschi AG (10%), ενώ η SBB θα διατηρήσει την πλειοψηφική συμμετοχή (65%) του νέου εταιρικού σχήματος.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το γεγονός ότι η SBB Cargo θα κατέχει δεσπόζουσα θέση στις intermodal μεταφορές στην περιοχή Gossau-St Gallen, ωστόσο κατέληξε ότι αυτό δεν θα οδηγούσε σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το 2019 η SBB Cargo AG, που αποτελεί τμήμα των Ελβετικών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων, μετέφερε περίπου 29,8 εκατ. τόνους εμπορευμάτων, αποσπώντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 16%.

Επίσης, εντός Απριλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ελβετικής εταιρείας, ώστε να διοριστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα αποτελεί από 5 μέλη και θα προεδρεύεται από τον Eric Grob.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο