ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΕντός του φθινοπώρου η ολοκλήρωση του τμήματος Λιανοκλάδι – Δομοκός

Εντός του φθινοπώρου η ολοκλήρωση του τμήματος Λιανοκλάδι – Δομοκός

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας, συνοδευόμενος από τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στο Λιανοκλάδι και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εξέλιξη των εργασιών του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Τιθορέας – Δομοκού.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η εξέλιξη του έργου, καθώς και όλα τα παράπλευρα έργα, τα οποία έχει αναλάβει να εκτελέσει η ΕΡΓΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του τμήματος Λιανοκλάδι – Δομοκός εντός του φθινοπώρου, καθώς το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι έχει ήδη παραδοθεί σε χρήση.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της εξέλιξης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων του Σπερχειού και όπου, έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Επίσης, συζητήθηκε και η τεχνική λύση αντιμετώπισης των αποθέσεων φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας Στίρφακας.

Η ΕΡΓΟΣΕ, από τις 31/8/2018, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απέστειλε τη μελέτη εφαρμογής για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και την αντιμετώπιση  του φαινομένου αυτού στην ΤΚ Στίρφακας, στο Δήμο Λαμιέων και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την σύμφωνη γνώμη τους, ενώ τόσο οι πρόδρομες εργασίες διάνοιξης των οδών πρόσβασης για την κατασκευή των τεχνικών έργων, όσο και ο καθαρισμός των φερτών είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τέλος, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τις εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Σταθμού Λιανοκλαδίου, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει κατατεθεί από το Δήμο Λαμιέων και το τοπικό τμήμα του ΤΕΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο