ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΕν κρυπτώ επιχειρείται η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ από το ΤΑΙΠΕΔ, καταγγέλλει η ΠΟΣ

Εν κρυπτώ επιχειρείται η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ από το ΤΑΙΠΕΔ, καταγγέλλει η ΠΟΣ

Τις διαδικασίες που ακολούθησε το ΤΑΙΠΕΔ στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, υποστηρίζοντας ότι «εν κρυπτώ επιχειρείται η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ από το ΤΑΙΠΕΔ».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

Στις 6 Μαρτίου 2018 κατατέθηκε η δεσμευτική προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, πράγμα ασυνήθιστο, χρειάστηκε να συνεδριάσει δύο φορές για να ανοίξει, μόλις χθες, την οικονομική προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μάλιστα, το Ταμείο αρνείται κατηγορηματικά να γνωστοποιήσει, τόσο το ύψος της προσφοράς, όσο και το ύψος της εκτίμησης των ανεξάρτητων εκτιμητών. ΓΙΑΤΙ;

Καλεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση, δίνοντάς της περιθώριο τριών εβδομάδων, όταν δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά είναι σχεδόν στο 1/3 της εκτίμησης των αποτιμητών.

Από την όλη διαδικασία προκύπτει πλήθος ερωτημάτων, τόσο για τη διαδικασία, όσο και για του τι είδους Δημοκρατία ισχύει στη χώρα μας.

Είναι δυνατόν να γνωρίζει ο αγοραστής τα πάντα, όχι όμως και ο Ελληνικής Λαός;

Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσουν να καλύπτονται πίσω από νομικές δήθεν διαδικασίες και να γνωστοποιήσουν στο Λαό όλα τα στοιχεία που αφορούν την πώληση μιας δημόσιας εταιρείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την εκποίηση του Δημόσιου Πλούτου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο