ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΗ γερμανική κυβέρνηση μειώνει στο 7% τον ΦΠΑ στο σιδηρόδρομο

Η γερμανική κυβέρνηση μειώνει στο 7% τον ΦΠΑ στο σιδηρόδρομο

Στην αύξηση του ποσοστού κονδυλίων που θα δαπανηθούν στο σιδηρόδρομο, ως μέρος ενός πακέτου μέτρων ύψους 54 εκατ. ευρώ με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, προχωρά η Γερμανία.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον κλάδο των μεταφορών και να ενθαρρυνθεί η χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε γενναία μείωση του ΦΠΑ στο σιδηρόδρομο.

Πλέον, από 1/1/2020, ο ΦΠΑ στο σιδηρόδρομο, για όλες τις διαδρομές άνω των 50 χλμ., θα μειωθεί στο 7% έναντι του 19% που ισχύει σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα με πρόταση του ομοσπονδιακού υπουργού Μεταφορών Andreas Scheuer, η μείωση φόρου στο σιδηρόδρομο θα χρηματοδοτηθεί από την αντίστοιχη αύξηση του ΦΠΑ στις αεροπορικές μεταφορές.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bahn (DB) ανακοίνωσε ότι θα μετακυλήσει άμεσα την μείωση του ΦΠΑ στο καταναλωτικό κοινό, κάτι που σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Richard Lutz, «ισοδυναμεί με μείωση της τιμής των ναύλων κατά 10%».

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι χαμηλότεροι ναύλοι αναμένεται να σηματοδοτήσει την άνοδο της επιβατικής κίνησης κατά 5 εκατ. σε ετήσια βάση.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο