ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΗ ιταλική οικονομία «πλήττει» την εικόνα της FS Italiane. Οι εκτιμήσεις του οίκου Fitch

Η ιταλική οικονομία «πλήττει» την εικόνα της FS Italiane. Οι εκτιμήσεις του οίκου Fitch

Ο οίκος Fitch αναθεώρησε την πιστοληπτική ικανότητα του ομίλου της FS Italiane, του νέου «αφεντικού» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε BBB+, χαρακτηρίζοντας τις προοπτικές «αρνητικές».

Η αναθεώρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο όμιλος της FS αποτελεί κρατική οντότητα, οπότε η πιστοληπτική ικανότητα σχετίζεται με τις υπάρχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιταλική οικονομία.

Πάντως, στο ενημερωτικό δελτίο του οίκου επισημαίνεται ότι, με δεδομένο ότι ο όμιλος θα επενδύσει 100 δις. ευρώ τη περίοδο 2017 – 2026, εκτιμάται – μεταξύ άλλων – ότι θα διπλασιάσει τα έσοδα από τις αγορές εξωτερικού (σήμερα φτάνουν το 13%), πετυχαίνοντας ετήσια οργανική ανάπτυξη 1%-2%.

Υπενθυμίζεται ότι, επί τα χείρω, αναθεώρησε η ιταλική κυβέρνηση την εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας, τόσο για το 2016, όσο και το 2017.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά, πλέον, ότι το εγχώριο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,8% το 2016 και κατά 1% το 2017, έναντι της πρότερης εκτίμησης περί ανάπτυξης 1,2%.

Παράλληλα, αναμένει αύξηση του δημόσιου χρέους στο 132,8% του ΑΕΠ για το 2016, προτού υποχωρήσει στο 132,2% του ΑΕΠ το επόμενο έτος.

Για αναλυτικές πληροφορίες του οίκου Fitch για την FS, πατήστε εδώ.

Β. Βεγ.  

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο