ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΗ Trenitalia καθίσταται ο μοναδικός μέτοχος της γερμανικής Netinera Deutschland

Η Trenitalia καθίσταται ο μοναδικός μέτοχος της γερμανικής Netinera Deutschland

Η Trenitalia S.p.A., μέλος της Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. και μητρική εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανέλαβε τον αποκλειστικό έλεγχο της Netinera Deutschland GmbH, μιας γερμανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στις δημόσιες συγκοινωνίες και τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε με την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής εταιρείας από το επενδυτικό fund Cube Transport Sarl, με την Trenitalia να καταβάλει το ποσό των 117.835.200 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, στις 25 Νοεμβρίου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δώσει την έγκρισή της για την ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 139/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί ότι, η Netinera παρέχει περιφερειακά δρομολόγια δια σιδηροδρόμου και λεωφορείων κυρίως στη Γερμανία και σε μικρότερο βαθμό στην Τσεχία. Δημιουργήθηκε το 2010, όταν μια κοινοπραξία αποτελούμενη από τις FS Group και Cube Infrastructure επιλέχθηκε για να αναλάβει τις δραστηριότητες της Arriva στη Γερμανία, τις οποίες η Deutsche Bahn υποχρεώθηκε να αποποιηθεί λόγω κανονιστικών περιορισμών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο