ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΞεκίνησε τη λειτουργία της η Σιδηροδρομική Ακαδημία του ΟΣΕ. Αρχή με 20 βοηθούς μηχανοδηγούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σιδηροδρομική Ακαδημία του ΟΣΕ. Αρχή με 20 βοηθούς μηχανοδηγούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ξεκίνησε, σήμερα, την λειτουργία της η Σιδηροδρομική Ακαδημία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς η εκπαίδευση των νέων στελεχών για όλο το φάσμα του σιδηροδρομικού επαγγέλματος θα γίνεται με αυστηρά κριτήρια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής σιδηροδρομικής αγοράς.

«Η νέα διοίκηση του ΟΣΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική επάρκεια και την τεχνογνωσία του έμψυχου υλικού της ευρύτερης σιδηροδρομικής οικογένειας, καθώς πιστεύει ότι αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς», αναφέρει ο Οργανισμός.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, την Ακαδημία επισκέφτηκαν ο πρόεδρος του Ο.Σ.Ε κ. Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Θεοχάρης, ενώ από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε το «παρών» ο διευθύνων σύμβουλος κ. Φίλιππος Τσαλίδης, καθώς και εκπρόσωποι των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η σχολή, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Α.Ι Ρέντη υπολειτουργούσε εδώ και 10 χρόνια.

Με συστηματική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα κατέστη δυνατή η πλήρης λειτουργία της, με τη συνδρομή στελεχών του ΟΣΕ και την αρωγή του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με 20 βοηθούς μηχανοδηγούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  οι οποίοι θα μετεκπαιδευτούν προκειμένου να πιστοποιηθούν ως βασικοί μηχανοδηγοί.

Τα δίδακτρα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θα καλυφθούν από τις ιδιωτικές εταιρίες, αρχής γενομένης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο