ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΟι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι «αποβιβάζουν» το 11,5% του προσωπικού τους, λόγω μείωσης έργου από τον κορωνοϊό

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι «αποβιβάζουν» το 11,5% του προσωπικού τους, λόγω μείωσης έργου από τον κορωνοϊό

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι – NS επιδιώκουν να εξοικονομήσουν περίπου 1,4 δισ. ευρώ, με σημαντική μείωση προσωπικού.

Η εταιρεία NS αναμένει μείωση των εσόδων κατά 4,7 δισ. ευρώ έως το 2025, συμπεριλαμβανομένου 1 δισ. ευρώ το 2020, καθώς εκτιμά ότι ο αριθμός των επιβατών δεν θα επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα έως το 2024. Η NS απασχολεί σήμερα περίπου 20.000 άτομα.

Η NS αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με τα συνδικάτα και τα Κεντρικά Συμβούλια Εργασίας (COR) και οι συζητήσεις πρόκειται να συνεχιστούν για τα πιθανά επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Οι θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν είναι 2500 υπάλληλοι, λόγω συνταξιοδότησης έως το 2025. Επίσης, μέχρι 1000 θέσεις εργασίας στα κεντρικά γραφεία θα μπορούσαν να χαθούν.

Τα εκτελεστικά και εποπτικά συμβούλια της NS επιβεβαίωσαν, επίσης, ότι θα μειώσουν τους μισθούς τους κατά περίπου 10% έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα διαθέσει προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ για την αντιστάθμιση των απωλειών σε ολόκληρο τον τομέα των δημόσιων μεταφορών.

Η NS υποστηρίζει ότι η αναδιοργάνωση είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι τα εισιτήρια των τρένων θα παραμείνουν προσιτά στο μέλλον, διατηρώντας το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο