ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΠροτεραιότητα η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς – Θεσ/νίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Βουδαπέστη

Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς – Θεσ/νίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Βουδαπέστη

Η σιδηροδρομική σύνδεση Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Βουδαπέστη αποτέλεσε ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως βασικό στόχο να ολοκληρωθεί η εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή, καθώς αποτελεί ένα έργο κρίσιμο για το εμπόριο και τις μεταφορές σε ένα μεγάλο περιφερειακό τόξο, αλλά και επικοινωνίας τεσσάρων γειτονικών λαών.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσιτς μίλησε για τις στενές σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι «η Σερβία είναι τίμιος και ειλικρινής φίλος του ελληνικού λαού και της Ελλάδας».

Επισήμανε ότι η Σερβία, με βάση τη σύμβαση του ΟΗΕ και όσον αφορά το Δίκαιο της θάλασσας, υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και στη στεριά και στη θάλασσα.

Για την οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας, ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια όλο και περισσότεροι Σέρβοι επενδυτές θα έρχονται στην Ελλάδα και συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη διότι, όπως είπε, «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει αλλάξει η εικόνα και η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Σέρβος πρόεδρος υπέγραψαν την Κοινή Διακήρυξη για τη Σύσταση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο