ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣε κίνδυνο η οικονομική βιωσιμότητα του φημισμένου Eurostar. Πτώση επιβατών 95%

Σε κίνδυνο η οικονομική βιωσιμότητα του φημισμένου Eurostar. Πτώση επιβατών 95%

Εντείνονται οι πιέσεις στη γαλλική και βρετανική κυβέρνηση περί οικονομικής στήριξης του Eurostar, όπως έκαναν με τις αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Το να αφήσεις την Eurostar να αποτύχει θα σήμαινε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας και θα προκαλούσε τεράστιο πλήγμα στα ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ», δήλωσε ο Ciarán Cuffe, ένας ιρλανδός Πράσινος ευρωβουλευτής που ηγήθηκε της εκστρατείας.

«Εάν αυτό απαιτεί χρηματοδότηση, τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και από τη γαλλική κυβέρνηση, τότε τα χρήματα πρέπει να εξευρεθούν», πρόσθεσε.

Το Eurostar, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχει σημειώσει πτώση επιβατών κατά 95% από την έναρξη του COVID – 19.

Στελέχη του Eurostar έχουν επικρίνει στο παρελθόν την έλλειψη υποστήριξης που προσφέρεται στις σιδηροδρομικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι οι διεθνείς σιδηροδρομικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι επιλέξιμες για οικονομική βοήθεια, δεδομένης της χαμηλής τους περιβαλλοντικής επίπτωσης.

Όπως επισημαίνεται, οι συνομιλίες μεταξύ της γαλλικής και της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με ένα πιθανό πακέτο διάσωσης για το Eurostar συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή Eurostar παρέχει σύνδεση υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού, Βρυξελλών και Άμστερνταμ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο