• Χρήσιμα
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

    Νέος πρόεδρος στα ΕΛΤΑ ο Ν. Μπεναρδούτ, με προϋπηρεσία σε εταιρείες χάλυβα και μεταλλουργίας

    21 Μαρτίου, 2023
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αυτά τα δρομολόγια θα διεξαχθούν αύριο (22/3), κυρίως ο Προαστιακός Αθήνας και Πάτρας

    21 Μαρτίου, 2023
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αναστέλλεται, εκ νέου, η διεξαγωγή εμπορευματικών δρομολογίων. Η επιστολή της Hellenic Train προς πελάτες

    21 Μαρτίου, 2023
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν στέλνουν στοιχεία αποδείξεων στην ΑΑΔΕ

    21 Μαρτίου, 2023
    INTERNATIONAL

    Swissport acquires majority stake in Düsseldorf Airport’s cargo handling unit

    21 Μαρτίου, 2023
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Executive Flex: Το νέο business unit του ομίλου Σφακιανάκη

    21 Μαρτίου, 2023

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

    Νέος πρόεδρος στα ΕΛΤΑ ο Ν. Μπεναρδούτ, με προϋπηρεσία σε εταιρείες χάλυβα και μεταλλουργίας

    21 Μαρτίου, 2023
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αυτά τα δρομολόγια θα διεξαχθούν αύριο (22/3), κυρίως ο Προαστιακός Αθήνας και Πάτρας

    21 Μαρτίου, 2023
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αναστέλλεται, εκ νέου, η διεξαγωγή εμπορευματικών δρομολογίων. Η επιστολή της Hellenic Train προς πελάτες

    21 Μαρτίου, 2023
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν στέλνουν στοιχεία αποδείξεων στην ΑΑΔΕ

    21 Μαρτίου, 2023
    INTERNATIONAL

    Swissport acquires majority stake in Düsseldorf Airport’s cargo handling unit

    21 Μαρτίου, 2023
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Executive Flex: Το νέο business unit του ομίλου Σφακιανάκη

    21 Μαρτίου, 2023

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Σε 3,5 ώρες, το 2018, το Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο. Στα Μποζαΐτικα της Πάτρας το 2020

vvegiazi by vvegiazi
27 Οκτωβρίου, 2016
στο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Στις αρχές του 2018 ολοκληρώνεται η ηλεκτροκίνηση στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, μειώνοντας έτσι το χρόνο του ταξιδιού σε 3,5 ώρες, όπως τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας.

Ο κ. Βούρδας παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των βασικών σιδηροδρομικών έργων, τα οποία και θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα στην νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα.

Σε ό,τι αφορά το Θριάσιο Πεδίο, το οποίο και ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ δηλώνει πως ” η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου αναμένεται να επιφέρει τόνωση του ΑΕΠ, λόγω της αύξησης του παραγόμενου έργου καθώς και βελτίωση των ποσοστών της ανεργίας λόγω της αύξησης της απασχόλησης”.

Τέλος, τονίζει πως δεν τίθεται κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης της ΕΡΓΟΣΕ, λόγω της ένταξης του ΟΣΕ στο υπερ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

-Κύριε Βούρδα είστε αισιόδοξος για την πορεία των έργων του σιδηροδρόμου στη χώρα;

Ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μπορεί και πρέπει να δώσει πνοή στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές. Και κυρίως να εξυπηρετήσει τον στόχο που έχουμε, να καταστήσουμε δηλαδή τον σιδηρόδρομο βασικό πυλώνα στην νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα.

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ η κατάσταση, σίγουρα, δεν ήταν ούτε αυτή που θα θέλαμε, ούτε αυτή που έπρεπε. Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μοχλευτούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να επανεκκινήσουν τα έργα σε όλη την Ελλάδα και να παραδοθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων. Επιπλέον, δρομολογούμε νέα έργα και για την ολοκλήρωση του κεντρικού δικτύου και για τον εκσυγχρονισμό του περιφερειακού δικτύου.

Χρειάζεται, βέβαια, ακόμη πολλή δουλειά για να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Χρειάζεται δουλειά και για την ανατροπή ενός πολύ αρνητικού ισοζυγίου ανάμεσα στα Σιδηροδρομικά και Οδικά έργα που υπήρχε την τελευταία 30-ετία και μας είχε καταστήσει Ευρωπαϊκή και ίσως και παγκόσμια ”πρωτοτυπία”.

-Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, δεδομένο ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για τον σιδηρόδρομο;

Η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τη σιδηροδρομική ραχοκοκαλιά της χώρας, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρία και για τη χώρα.

Η ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος της διαδρομής, στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός, μήκους 106χλμ, αναμένεται στις αρχές του 2018.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού θα υπάρχει ηλεκτροκίνηση σε όλη τη διαδρομή που θα ξεκινά από τον Πειραιά, θα διέρχεται από την Αθήνα και θα καταλήγει στη Θεσσαλονίκη, μειώνοντας τον χρόνο ταξιδίου σε 3,5 ώρες. Με την εξέλιξη αυτή ο επιβάτης θα μπορεί να απολαμβάνει ένα γρήγορο, ασφαλές και άνετο ταξίδι και θα γίνονται πολύ ταχύτερα και οικονομικότερα και οι εμπορευματικές μεταφορές.

-Πώς εξελίσσονται τα έργα στο τμήμα Αθήνα – Πάτρα;

Το τμήμα Αθήνα-Πάτρα έχει μπει και αυτό σε μια σειρά και αναμένουμε να έχουμε λειτουργικό τρένο, με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση ως τον Ψαθόπυργο μέχρι το τέλος του 2018. Οι προσπάθειες που γίνονται είναι να έχει φτάσει το τρένο μέχρι τα Μποζαΐτικα της Πάτρας το 2020.

Και εδώ βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χρονίζοντα προβλήματα στα χρηματοδοτικά εργαλεία, με διαλυμένες εργολαβίες και προβλήματα στις απαλλοτριώσεις, αλλά έγιναν και γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

-Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η β´ φάση του έργου στο Θριάσιο Πεδίο;

-Το έργο στο Θριάσιο Πεδίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν μερικές εργασίες μικρού εύρους, όπως περιφράξεις.

Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο, με υπολειπόμενες μόνο τις δοκιμές και αξίζει να τονιστεί πως θα μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος διαμετακομιστικός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα χώρο που αξίζει να είναι μέρος μια επένδυσης που θα επιφέρει οφέλη οικονομικά, κοινωνικά καθώς και περιβαλλοντικά. Ειδικότερα, η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου αναμένεται να επιφέρει τόνωση του ΑΕΠ, λόγω της αύξησης του παραγόμενου έργου καθώς και βελτίωση των ποσοστών της ανεργίας λόγω της αύξησης της απασχόλησης.

Η υλοποίηση της επένδυσης στον χώρο του Θριασίου, καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ καθώς θα έχει πολλαπλά οφέλη όταν επιτευχθούν συνδυασμένες μεταφορές πλοίου, φορτηγού, σιδηροδρόμου.

-Ποια έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν άμεσα;

Τα σημαντικά έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν, μέχρι το καλοκαίρι του 2017, είναι η ηλεκτροκίνηση του τμήματος Κιάτο-Ροδοδάφνη, η ολοκλήρωση κατασκευής νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος και αφορά υποδομή, σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση και η κατασκευή της υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος -περιοχή Μποζαΐτικα, μέσα στον Γενάρη του 2017, ανάλογα βέβαια με οριστικές αποφάσεις που θα εκδώσει η δικαιοσύνη.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα προγραμματίζουμε και τη δημοπράτηση των έργων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης για τα τμήματα Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος.

-Έχετε υποβάλει προς ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ τα έργα της επέκτασης του προαστιακού προς το Λαύριο, της αναβάθμισης του δικτύου Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο. Ποιο είναι το πλάνο;

Είναι γεγονός πως έχουμε υποβάλει σαν χώρα στο πακέτο Γιούνκερ προτάσεις για μόχλευση χρημάτων, έτσι ώστε να καταστούν δυνατές οι τέσσερις αυτές επενδύσεις.

Τα έργα μπορούν να υλοποιηθούν με μορφή ΣΔΙΤ. Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση εφόσον θέλουμε να εντάξουμε τα έργα στο πακέτο Γιούνκερ. Χρειάζεται ως εκ τούτου η συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, σε όλες τις επενδύσεις το δημόσιο διασφαλίζει έσοδα, διότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά για συνεκμετάλλευση των έργων. Η επιλογή αυτή γίνεται για να γίνουν τα έργα πιο ελκυστικά στα ιδιωτικά κεφάλαια, να εξασφαλιστούν πόροι υλοποίησης του και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Διότι ούτε το δημόσιο, όπως έχει αποδεδειχθεί ιστορικά, μπορεί να διαχειριστεί μόνο του τα πάντα, ούτε μπορεί να αφήσει τον ιδιωτικό τομέα να δρα ασύδοτα. Η συνεργασία των δυο θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μια πρακτική που εξάλλου είναι διαδεδομένη σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Στόχος μας είναι εφόσον εγκριθούν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή από όποια άλλη πηγή, να συντάξουμε αμέσως τεύχη και να βγει ο διεθνής διαγωνισμός στον αέρα το συντομότερο δυνατόν. Ευελπιστούμε πως αυτό είναι εφικτό να ξεκινήσει τμηματικά, ανά έργο, το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και να προχωρήσει για το σύνολο εντός του 2018.

-Ποια είναι η άποψη σας για την μεταβίβαση ΟΣΕ (ΕΡΓΟΣΕ ) στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, σημαίνει ιδιωτικοποίηση ή όχι;

-Καμία περίπτωση ιδιωτικοποίησης δεν υφίσταται. Όλα αυτά είναι ”τουφεκιές” στον αέρα για εντυπώσεις και μόνο και για μικροπολιτικά ή συνδικαλιστικά ”παιχνίδια”.

Άλλωστε όσοι το λένε ξεχνούν πως αυτές οι διαδικασίες (ιδιωτικοποιήσεις ,”ξεπουλήματα”, κλπ.) δεν γίνονται σε βάθος 100-ετιας, όση θα είναι δηλαδή η ζωή του ταμείου, αλλά με διαδικασίες μάξιμουμ 5-ετιας.

Επί της ουσίας, η συμμετοχή του ΟΣΕ στο Υπερταμείο έχει το νόημα της καλύτερης αξιοποίησης ευκαιριών, που δε σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιουσίας του, με τις δυνατότητες συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε μια αγορά σιδηροδρομικών μεταφορών που έχει ανοίξει.

Tags:ΕΡΓΟΣΕΟΣΕΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σχετικά Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Αναστέλλεται, εκ νέου, η διεξαγωγή εμπορευματικών δρομολογίων. Η επιστολή της Hellenic Train προς πελάτες

21 Μαρτίου, 2023
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Τα 9 σημεία που θέτουν ως αναγκαία προϋπόθεση για την επανεκκίνηση των δρομολογίων οι μηχανοδηγοί

21 Μαρτίου, 2023
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή σε κακούργημα όλων των περιπτώσεων κλοπής καλωδίων του ΟΣΕ

21 Μαρτίου, 2023
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΟΣΕ: Στη Λάρισα λειτουργεί η τοπική τηλεδιοίκηση, η ενιαία τηλεδιοίκηση είναι υπό κατασκευή

21 Μαρτίου, 2023
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Έντονη αντιπαράθεση για το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας. Οι αναρτήσεις Γ. Οικονόμου και Αλ. Τσίπρα

20 Μαρτίου, 2023
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη σύμβαση 717. Τι είπαν οι πρώην υπουργοί Μεταφορών (video)

20 Μαρτίου, 2023
Επόμενο άρθρο

Ικανοποίηση ΕΡΓΟΣΕ για την πορεία των σιδηροδρομικών έργων στο «Κιάτο-Ροδοδάφνη»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία
???????????????????

AEGEAN: Παραλαμβάνει φέτος 9 Airbus neo. «Σταθμεύει» 6-7 αεροσκάφη για τυχόν αντιμετώπιση καθυστερήσεων

17 Μαρτίου, 2023

“Ανοίγει” τις πύλες του το υδατοδρόμιο Πάτρας, πτήσεις προς Αθήνα, Κέρκυρα, Σπέτσες, Πύλο και Κεφαλονιά

16 Μαρτίου, 2023

MED FRIGO / CARGO MED: Ανανέωση στόλου φορτηγών και προσεχώς, με νέο κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο

17 Μαρτίου, 2023

Αυτά τα δρομολόγια θα διεξαχθούν αύριο (22/3), κυρίως ο Προαστιακός Αθήνας και Πάτρας

21 Μαρτίου, 2023

Οι επίμαχοι διάλογοι στη Βουλή για τη σύμβαση 717 και τα έγγραφα που κατατέθηκαν

16 Μαρτίου, 2023

Αναστέλλεται, εκ νέου, η διεξαγωγή εμπορευματικών δρομολογίων. Η επιστολή της Hellenic Train προς πελάτες

21 Μαρτίου, 2023

Ιω. Τσιαπαρίκου, πρόεδρος ΡΑΣ: «Βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη Δολοφονία Χαρακτήρα στο πρόσωπό μου»

19 Μαρτίου, 2023

Τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

17 Μαρτίου, 2023

Οι μεταφορές στο επίκεντρο: Επισκόπηση των μέτρων ασφαλείας σε αερομεταφορές, ακτοπλοΐα, ΜΜΜ, κ.ά.

2
???????????????????

AEGEAN: Παραλαμβάνει φέτος 9 Airbus neo. «Σταθμεύει» 6-7 αεροσκάφη για τυχόν αντιμετώπιση καθυστερήσεων

2

Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία της Hellenic Train (video)

1

Μαίνεται η «ναυμαχία» στο Αιγαίο. «Ευθείες βολές» Μ. Ηλιόπουλου (Seajets) κατά MIG – Τράπεζας Πειραιώς

1

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

1

Ελ. Κουντουρά: Το σύστημα ETCS θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2020 στον άξονα Αθήνα – Θεσ/νίκη – Ειδομένη

1

Αυτά είναι τα 3 μέλη της Ειδικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Μεταξύ αυτών ο πρώην Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

1

Στα γραφεία του ΟΣΕ η Τροχαία Λάρισας, συνελέγησαν έγγραφα και ντοκουμέντα που αφορούν το σιδηροδρομικό δυστύχημα

1

Νέος πρόεδρος στα ΕΛΤΑ ο Ν. Μπεναρδούτ, με προϋπηρεσία σε εταιρείες χάλυβα και μεταλλουργίας

21 Μαρτίου, 2023

Αυτά τα δρομολόγια θα διεξαχθούν αύριο (22/3), κυρίως ο Προαστιακός Αθήνας και Πάτρας

21 Μαρτίου, 2023

Αναστέλλεται, εκ νέου, η διεξαγωγή εμπορευματικών δρομολογίων. Η επιστολή της Hellenic Train προς πελάτες

21 Μαρτίου, 2023

Λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν στέλνουν στοιχεία αποδείξεων στην ΑΑΔΕ

21 Μαρτίου, 2023

Swissport acquires majority stake in Düsseldorf Airport’s cargo handling unit

21 Μαρτίου, 2023

Executive Flex: Το νέο business unit του ομίλου Σφακιανάκη

21 Μαρτίου, 2023

Ο Francisco Conejo νέος Country Manager για την UPS Ιταλίας

21 Μαρτίου, 2023

Αυτή είναι η νέα εμφάνιση των αεροσκαφών της Emirates

21 Μαρτίου, 2023

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Copyright © 2021 All Rights Reserved.

    Powered by iservices logo

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © 2021 metaforespress.gr

    Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας και να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας παρακάτω.Ρυθμίσεις CookiesΑποδοχή όλων
    Πολιτική απορρήτου

    Επισκόπηση πολιτικής απορρήτου

    ---
    Απαραίτητα
    Πάντα ενεργοποιημένα
    Τα απαραίτητα cookies είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookie που διασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.
    ΑΠΟΔΟΧΗ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ