ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣτην επισκευαστική βάση του ΟΣΕ, στον Πειραιά, μεταφέρεται το Μουσείο του Οργανισμού

Στην επισκευαστική βάση του ΟΣΕ, στον Πειραιά, μεταφέρεται το Μουσείο του Οργανισμού

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Πειραιά με την διοίκηση του ΟΣΕ, με βασικό θέμα συζήτησης τη μεταφορά του Μουσείου του Οργανισμού από την Λιοσίων στην επισκευαστική βάση στον Πειραιά, στο χώρο του διατηρητέου ιστορικού κτηρίου γνωστό και ως «Ροτόντα».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, το μέλος του ΟΣΕ Καίτη Κυλάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Μαρία Λαμπρίδου, Γιάννης Μοίρας, Ειρήνη Μεταξά και Βασιλική Λάσκαρη Κρασοπούλου.

“Να σημειωθεί ότι το κτήριο και ο περιβάλλον χώρος προσφέρεται για μία ολιστική αξιοποίηση, καθώς στο κτίριο αποτυπώνεται η αμϕίδρομη σχέση της αρχιτεκτονικής μορφής και των χρήσεων,  σε συνδυασμό με τις δύσκολες και απαραίτητες για την εποχή τεχνικές λύσεις που αναζητήθηκαν και εϕαρμόστηκαν.

Είναι προφανές ότι η μεταφορά του Μουσείου και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του διατηρητέου κτηρίου θα δώσει νέα ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο