ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣτις «ράγες» το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας: Έδωσε το «πράσινο φως» για το Θριάσιο το Ελεγκτικό Συνέδριο

Στις «ράγες» το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας: Έδωσε το «πράσινο φως» για το Θριάσιο το Ελεγκτικό Συνέδριο

Στις «ράγες» εισήλθε το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας: Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» για το Θριάσιο, με αποτέλεσμα η σχετική σύμβαση παραχώρησης να οδηγείται στη Βουλή, σηματοδοτώντας την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Η ανάδοχος κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair πρόκειται να πραγματοποιήσει επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ.

Στο Θριάσιο πρόκειται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά.

Η περίοδος κατασκευής περιλαμβάνει 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, και παράλληλα η κοινοπραξία έχει την υποχρέωση, σε ορίζοντα 5ετίας, να κατασκευάσει επιπλέον 120.000 τ.μ.

Σχολιάζοντας την κατασκευή του Θριασίου Ε/Κ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Goldair K. Καλλίνικος σχολίασε ότι θα αποτελέσει την «καρδιά» των συνδυασμένων μεταφορών, με την ελπίδα προσέλκυσης διερχόμενων φορτίων, έπειτα από την ολοκλήρωση των βασικών οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων.

Φ. Φωτ. 

 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο