ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣτο Ευρωδικαστήριο η Αυστρία για μη συμμόρφωση με τους κανόνες για την πιστοποίηση των μηχανοδηγών

Στο Ευρωδικαστήριο η Αυστρία για μη συμμόρφωση με τους κανόνες για την πιστοποίηση των μηχανοδηγών

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμφθηκε η Αυστρία, καθώς δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες αναφορικά με την πιστοποίηση των μηχανοδηγών τρένων (Οδηγία 2007/59/ΕΚ).

Η απόφαση για την παραπομπή οφείλεται στο γεγονός ότι η αυστριακή Αρχή που διορίστηκε για τους σκοπούς της οδηγίας και η οποία είναι επιφορτισμένη με την αδειοδότηση των μηχανοδηγών τρένων δεν είναι η υπεύθυνη για την ασφάλεια αρχή, αντίθετα με τη ρητή απαίτηση της οδηγίας.

Ειδικότερα, η Αρχή που είναι επιφορτισμένη με την αδειοδότηση των μηχανοδηγών είναι ο δημόσιος οργανισμός σιδηροδρόμων Schieneninfrastruktur-Dienstleistungsgesellschaft mbH (SCHIG), ο οποίος πρέπει να ασκείται από το υπουργείο Μεταφορών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Αυστρίας.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι εναπόκειται στις αυστριακές αρχές να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επανόρθωση της κατάστασης αυτής.

Να σημειωθεί ότι, ήδη, η Κομισιόν έχει προειδοποιητική επιστολή στη χώρα τον Νοέμβριο του 2015, ακολουθούμενη από αιτιολογημένη γνώμη τον Απρίλιο του 2017.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο