ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣυνάντηση Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων με ΓΑΙΑΟΣΕ. Στο επίκεντρο η διαθεσιμότητα και συντήρηση του τροχαίου υλικού

Συνάντηση Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων με ΓΑΙΑΟΣΕ. Στο επίκεντρο η διαθεσιμότητα και συντήρηση του τροχαίου υλικού

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), στο πλαίσιο παρακολούθησης της αποτελεσματικής λειτουργίας της σιδηροδρομικής αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη  ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελεί τον διαχειριστή του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και την εκμισθώτρια των ακινήτων του άρθρου 4 της με αριθμού οικ.44514/3646/14 ΚΥΑ (Β΄2413), πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη ΓΑΙΑΟΣΕ στα γραφεία της.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν:

-η ενημέρωση και η ανταλλαγή πληροφόρησης για τη διαθεσιμότητα και την συντήρηση σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού,

-τρόποι άρσης τυχόν εμποδίων εισόδου νέων σιδηροδρομικών εταιρειών στην αγορά, σχετικών με την έλλειψη διαθέσιμου προς χρήση τροχαίου υλικού,

-θέσπιση κριτηρίων εκμίσθωσης του τροχαίου υλικού, ώστε να τηρούνται οι κανόνες ανταγωνισμού,

-η εκμίσθωση εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις υπηρεσίες συντήρησης.

«Ο στόχος είναι το άνοιγμα της αγοράς με ισότιμους  όρους και κανόνες, η εξάλειψη των εμποδίων εισόδου στην αγορά, με γνώμονα την αύξηση του μεταφορικού έργου και την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Οι συναντήσεις  προς αυτήν την κατεύθυνση θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση», αναφέρει η ΡΑΣ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο