ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣυνάντηση της «Ενότητας» με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη

Συνάντηση της «Ενότητας» με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη

Η παράταξη ”Ενότητα: δύναμη ευθύνης και προοπτικής”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια αυτά, την Τρίτη 5/11/2019, το προεδρείο της παράταξης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε άριστο κλίμα. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας ανέλυσε διεξοδικά το σχέδιο της εταιρείας για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού και βιώσιμου σιδηροδρομικού συστήματος της χώρας.

Εξήγησε στους εκπροσώπους μας την αξία της επένδυσης που στόχο έχει την αναγέννηση του σιδηροδρόμου, από ένα απαξιωμένο οργανισμό του παρελθόντος, σε μια σύγχρονη δομή, μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα», υπογραμμίζεται σχετικά.

Σύμφωνα με την «Ενότητα», ανέφερε την πρόθεση της εταιρείας για σημαντικές νέες επενδύσεις, ειδικά μετά την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ (Συντήρηση Τροχαίου Υλικού).

Απόδειξη, όπως επισημαίνεται, η πραγματοποίηση προσλήψεων (140 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 280 στην ΕΕΣΣΤΥ) για κάλυψη κενών, η ενοποίηση των εταιρειών σ’ ένα ενιαίο οργανισμό από 1.1.2020, η παραλαβή νέου στόλου από την Ιταλία αρχές του 2020 και η παρουσία, το 2022, του πρώτου υβριδικού τρένου.

«Αναλύσαμε τη θέση μας για μία ομαλή συγχώνευση των εταιριών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ) που περνά μέσα από ένα ενιαίο εργασιακό καθεστώς.

Θέσαμε επίσης για προβληματισμό ότι θα ήταν θετικό για την εταιρεία η παρουσία μεγαλύτερου αριθμού Ελλήνων καταξιωμένων στελεχών στη διοικητική πυραμίδα (ΔΣ).

Τέλος η παράταξη στηρίζει απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως διατυπώνονται στις Επιχειρησιακές Συμβάσεις του χώρου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο