ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤα επόμενα βήματα της ΕΡΓΟΣΕ στο τμήμα Δομοκός – Θεσσαλονίκη. Νέα στάση στον Ν. Παντελεήμονα και γέφυρα στον Γαλλικό ποταμό

Τα επόμενα βήματα της ΕΡΓΟΣΕ στο τμήμα Δομοκός – Θεσσαλονίκη. Νέα στάση στον Ν. Παντελεήμονα και γέφυρα στον Γαλλικό ποταμό

Τα επόμενα βήματά της στο τμήμα Δομοκός – Θεσσαλονίκη έκανε γνωστά η ΕΡΓΟΣΕ. Σύμφωνα με την εταιρεία μέσα στο καλοκαίρι δημοπρατείται η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής στάσης στον Ν. Παντελεήμονα Πιερίας στη θέση της υφιστάμενης Άνω Διάβασης Πεζών στην περιοχή της εξόδου της Σήραγγας Πλαταμώνα, με την οποία επιτυγχάνεται καλύτερη πρόσβαση  του επιβατικού κοινού στην παραλιακή ζώνη της περιοχής.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή νέας γέφυρας στον Γαλλικό ποταμό για την αντικατάσταση παλαιάς υφιστάμενης μεταλλικής.

Ακόμη, προγραμματίζεται η αξιοποίηση, μέσω ανάπλασης των κτιρίων του παλαιού Σ.Σ. Πλαταμώνα και η διαμόρφωση του διαδρόμου μίας εκ των γραμμών του σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, με ένταξή του στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό της περιοχής και η συνολική ανάπλαση της παλαιάς γραμμής.

Για την αντιμετώπιση των θεμάτων ασφαλούς κυκλοφορίας που προκύπτουν στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στην περιοχή από Σ.Σ. Λάρισας μέχρι την ανισόπεδη διασταύρωση με ΝΕΟ Αθηνών  – Θεσσαλονίκης, όπου η ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή διασταυρώνεται ισόπεδα με τρεις κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης, έχει δρομολογηθεί, η εκπόνηση ειδικής μελέτης σκοπιμότητας  για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων για τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη, στην οποία θα ληφθούν υπ’ όψιν, τόσο οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όσο και οι περιορισμοί που προκύπτουν λόγω της ανάγκης αδιάλειπτης λειτουργίας των σιδηροδρομικών γραμμών.

Μάλιστα, μελετάται η μετεγκατάσταση του σταθμού διαλογής Λάρισας και η αξιοποίηση της περιοχής ιδιοκτησίας ΟΣΕ στο Σ.Σ. Λάρισας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο