ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤην παραπομπή του Μ. Χριστοφοράκου για τις συμβάσεις μεταξύ ΟΣΕ – Siemens, του 1999, ζήτησε ο Εισαγγελέας

Την παραπομπή του Μ. Χριστοφοράκου για τις συμβάσεις μεταξύ ΟΣΕ – Siemens, του 1999, ζήτησε ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης ζήτησε από το συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα, Μ. Χριστοφοράκου και έξι ακόμη ατόμων, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση και άλλα αδικήματα, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που έχει διενεργήσει ο ΟΣΕ, η καθυστέρηση στην προμήθεια του τροχαίου υλικού, όπως όριζαν συμβάσεις του 1999, είχε σαν αποτέλεσμα τη ζημία του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι: Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.

Ο κ. Βούλγαρης, με την πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών, προτείνει-επίσης- να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος των κ.κ. Χριστοφοράκου και Siekaczek για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο