ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤο Μάιο δημοπρατείται η υπογειοποίηση στα Σεπόλια. Ο πλήρης κατάλογος των έργων της ΕΡΓΟΣΕ

Το Μάιο δημοπρατείται η υπογειοποίηση στα Σεπόλια. Ο πλήρης κατάλογος των έργων της ΕΡΓΟΣΕ

Το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να προκηρυχτούν τα περισσότερα εφετινά έργα της ΕΡΓΟΣΕ, έπειτα από την σχετική «ανομβρία» του τρέχοντος διαστήματος.

“Αυτό που προέχει είναι η επίτευξη της αναγκαίας ωριμότητας των έργων, ώστε οι προδιαγραφές και οι εκπτώσεις να κινούνται σε ρεαλιστικά πλαίσια”, αναφέρουν στελέχη της σιδηροδρομικής αγοράς.

Ειδικότερα, για τον Ιούνιο έχει προγραμματιστεί η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Κιάτου – Ροδοδάφνης, ύψους 61 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ).

Το ίδιο περίπου διάστημα, η σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση στο Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, ύψους 52 εκατ., ενώ η υπογειοποίηση, με τετραπλό διάδρομο, των Σεπολίων, ύψους 109 εκατ., χωρίς ΦΠΑ, εκτιμάται το Μάιο.

Η υπογειοποίηση θα εκτείνεται σε 3.200 μέτρα, λίγο έξω από το σταθμό Λαρίσης έως τις Τρεις Γέφυρες.

Επίσης, τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν οι υπολειπόμενες εργασίες εντός Σ.Σ. Αθηνών και η σύνδεση με το Μετρό (β΄ φάση), ύψους 54 εκατ., ενώ η κατασκευή επιδομής, σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης της γραμμής Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος, ύψους 95 εκατ., το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Τέλος, τον Οκτώβριο αναμένεται η προκήρυξη της παραλλαγής σιδ/κής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου-Βόλος και η εγκατάσταση σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα – Βόλος, ύψους 55 εκατ.

Για τον αναλυτικό κατάλογο των έργων, πατήστε: ERGOSE2017

Φώτης Φωτεινός 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο