ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤο πρώτο έργο ηλεκτροκίνησης για την Μυτιληναίος αποτελεί η αναβάθμιση της γραμμής Ισθμός – Λουτράκι

Το πρώτο έργο ηλεκτροκίνησης για την Μυτιληναίος αποτελεί η αναβάθμιση της γραμμής Ισθμός – Λουτράκι

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ανακοίνωσε ότι, σε κοινοπραξία με την εταιρεία ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ, υπέγραψε την σύμβαση Α.Δ. 1509, με την ΕΡΓΟΣΕ στο έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μετρικής μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση».

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Ισθμού – Λουτρακίου, με ηλεκτροκίνηση, που θα συνδεθεί και με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.), του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Αεροδρομίου -Κορίνθου-Κιάτου- Αιγίου.

Υπενθυμίζεται πως, προσφάτως, έγινε η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή στο νέο τμήμα από Κιάτο έως Αίγιο, το οποίο έχει κατασκευάσει η MYTILINEOS.

“Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο έργο ηλεκτροκίνησης για τη MYTILINEOS, το οποίο σηματοδοτεί τη σημαντική τεχνογνωσία που αποκτά η εταιρεία στο συγκεκριμένο τομέα”, αναφέρει η εταιρεία.

Εκτός από τις σιδηροδρομικές εργασίες με ηλεκτροκίνηση, η κοινοπραξία MYTILINEOS – ΞΑΝΘΑΚΗΣ αναλαμβάνει, τόσο την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σ.Σ. Ισθμού, όσο και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν νέες αποβάθρες στον Σταθμό Ισθμού και στις Στάσεις Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου, ενώ θα τοποθετηθούν σύγχρονα Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων (Α.Σ.Ι.Δ.).

Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε στις 4 Ιουνίου, στην οποία προβλέπεται  διάρκεια κατασκευής 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της.

Η καθαρή αξία του συμβολαίου είναι ύψους 6,4 εκατ. και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο