ΑρχικήVIDEOSTo τρένο θα φτάσει στο Ρίο. Για την Πάτρα, θα δείξει. Τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης

To τρένο θα φτάσει στο Ρίο. Για την Πάτρα, θα δείξει. Τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης

Πριν από κάποια χρόνια, όταν υπουργός Μεταφορών ήταν ο Μιχάλης Λιάπης το τρένο θα έφτανε στην Πάτρα το…. 2015.

Τα χρόνια πέρασαν και το τρένο δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε στη Ροδοδάφνη. Οι αιτίες πολλές, όπως η διάλυση εργολαβιών, λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών από εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες, που βρίσκονται σήμερα υπό καθεστώς… αδράνειας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θανάσης Βούρδας υποσχέθηκαν ότι, το 2019, το τρένο θα «μπει» στην Πάτρα.

Σε πιο ώριμη φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες από το Κιάτο προς τη Ροδοδάφνη / Αίγιο (η γραμμή θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και έως τον Απρίλιο θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση) και μετέπειτα, προς τον Ψαθόπυργο (η υποδομή θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και το καλοκαίρι θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση).

Για το Ψαθόπυργος – Ρίο (περιοχή Μποζαΐτικα), όπου το έργο υποδομής ανατέθηκε στην ιταλική GD Infrastrutture, η σύμβαση θα έρθει, προς κύρωση στη Βουλή, αυτήν την εβδομάδα, ενώ στις αρχές του 2018, θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση.

Τέλος, για την είσοδο του τρένου στην πόλη της Πάτρας, υπουργείο Μεταφορών και δήμος της Πάτρας βρίσκονται σε διαβουλεύσεις.

Το υπουργείο κατέθεσε 2 εναλλακτικές προτάσεις, με κόστος 220 – 250 εκατ., οι οποίες προβλέπουν παραλιακή υπόγεια διέλευση και όχι περιμετρική διέλευση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο