ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΥπό τάση και πάλι η γραμμή Αθήνα – Οινόη, λειτουργεί η ηλεκτροκίνηση

Υπό τάση και πάλι η γραμμή Αθήνα – Οινόη, λειτουργεί η ηλεκτροκίνηση

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε επαναλειτουργία η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αγ. Στέφανος – Οινόη της Βόρειας Αττικής.

Η ηλεκτροκίνηση είχε διακοπεί εξαιτίας των ισχυρών καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ», τα οποία είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο, εξαιτίας – κυρίως- πτώσης δέντρων σε πάνω από τριάντα σημεία, ενώ είχαν επίσης υποστεί σοβαρές ζημιές και κολώνες στήριξης των καλωδίων και κονσόλες στήριξης της εναέριας γραμμής επαφής.

Ο Οργανισμός, όπως υποστηρίζει, κινητοποίησε άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό του και με τη συμβολή αναδόχου εταιρείας, η οποία συνέβαλλε στις προσπάθειες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, παρέδωσε σήμερα Παρασκευή 9.4.2021, εκ νέου τη γραμμή σε ηλεκτροκινούμενη κυκλοφορία, προς αποκατάσταση των προβλεπόμενων ταχυτήτων και δρομολογίων.

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος σε συνεργασία με τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις υλοποιεί το Σχεδιασμό για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου με απώτερο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των σιδηροδρομικών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, στην καθημερινότητα των πολιτών και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές», αναφέρει ο ΟΣΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο