ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΧρηματοδοτήσιμο έργο η υπογειοποίηση του τρένου από Άγ. Διονύσιο ως Άγ. Ανδρέα στην Πάτρα, σύμφωνα με το γ.γ. Μεταφορών

Χρηματοδοτήσιμο έργο η υπογειοποίηση του τρένου από Άγ. Διονύσιο ως Άγ. Ανδρέα στην Πάτρα, σύμφωνα με το γ.γ. Μεταφορών

Η υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα ήταν το βασικό θέμα της ατζέντας κατά τη συνάντηση του γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών Θάνου Βούρδα με τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς και Παύλος Στάμος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου και της ΕΡΓΟΣΕ.

Ο κ. Βούρδας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρθηκαν στα χρονοδιαγράμματα για την προώθηση των μελετών και των έργων που αφορούν στην υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και των σταθμών, στο τμήμα από το Ρίον μέχρι τον Άγιο Διονύσιο.

Από τον κ. Βούρδα αναφέρθηκε ότι το έργο της υπογειοποίησης από τον Άγιο Διονύσιο έως τον Άγιο Ανδρέα είναι χρηματοδοτήσιμο. Σε όλο το μήκος θα προβλεφθούν κονδύλια στις εργολαβίες για την ανάπλαση του άνωθεν της υπογειοποιημένης γραμμής χώρου.

Επίσης, έγινε ενημέρωση ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την ΕΡΓΟΣΕ για να λειτουργήσει η γραμμή Κιάτο – Αίγιο στις αρχές φθινοπώρου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο