ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΧρ. Σπίρτζης: Κάποιοι ήθελαν να πάρουν το Θριάσιο Ε/Κ σε χαμηλή τιμή και απαξιωμένο. Δεχόμαστε πιέσεις και για τη Θεσσαλονίκη

Χρ. Σπίρτζης: Κάποιοι ήθελαν να πάρουν το Θριάσιο Ε/Κ σε χαμηλή τιμή και απαξιωμένο. Δεχόμαστε πιέσεις και για τη Θεσσαλονίκη

«Η Ελλάδα δέχτηκε αρκετές πιέσεις, κάποιοι ήθελαν το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο να προκηρυχτεί ως ενιαίο τμήμα, ήθελαν να το πάρουν σε χαμηλή τιμή και απαξιωμένο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο της ημερίδας «Συνδυασμένες Μεταφορές, ο Ρόλος της Ελλάδας» που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ε/Κ.

Του Φώτη Φωτεινού

Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι η κατάτμηση του διαγωνισμού επέφερε θετικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, καθώς εξασφάλισε μεγαλύτερες επενδύσεις από τον ανάδοχο.

Αντίστοιχες πιέσεις δέχεται το υπουργείο και για το εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, το υπουργείο δεν θα ενδώσει και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στα πρότυπα του Θριασίου.

«Όσα συμφέροντα κι αν υπάρχουν που θέλουν να πάρουν κοψοχρονιά τις υποδομές της χώρας, αυτό δεν θα γίνει», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι για το Θριάσιο Ε/Κ των 600 σχεδόν στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, έχει ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair. H σύμβαση αναμένεται να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να οδηγηθεί στη Βουλή.

Στη συνέχεια, ο ΟΣΕ θα προκηρύξει διαγωνισμό για το Θριάσιο Β’, με μορφή ΣΔΙΤ.

Πέρα από τα εμπορευματικά κέντρα, ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των έργων στο βασικό σιδηροδρομικό άξονα, σημειώνοντας ότι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Επίσης, αναφέρθηκε στη γεωπολιτική σημασία της σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμένων της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με λιμάνια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και στα οφέλη από τις συνδέσεις ΒΙΠΕ και διυλιστηρίων με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο