ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠροχωρούν οι ενέργειες για την σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με τον σιδηρόδρομο. Ως τις 14/11 οι προσφορές για την ολοκλήρωση των μελετών

Προχωρούν οι ενέργειες για την σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με τον σιδηρόδρομο. Ως τις 14/11 οι προσφορές για την ολοκλήρωση των μελετών

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση των μελετών της σύνδεσης του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο προχώρησε η ΕΡΓΟΣΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις προσφορές τους ως τις 14 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ.

Πρόκειται για κατασκευή νέας, μονής σηματοδοτούμενης γραμμής, με πρόβλεψη για εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, που θα συνδέει τον 6ο προβλήτα (Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων) με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Θεσσαλονίκης με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς του.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται το 2023, με κόστος 20 εκατ. ευρώ.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού 

Το αντικείμενο της σύμβασης μελέτης είναι η εκπόνηση των υπολειπόμενων μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου της Νέας Μονής Σιδηροδρομικής Γραμμής που θα συνδέει από δυσμάς τον 6ο προβλήτα (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) του εμπορικού λιμένα της Θεσσαλονίκης με την Υφιστάμενη Μονή Σιδηροδρομική Γραμμή Θ-Ε (Θεσσαλονίκη – Ειδομένη) που ενώνει τον Σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη ΔΛ – περιοχή ΤΧ 2) με τον Εμπορικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη ΘΝ, γνωστός και ως «Παλαιός Σταθμός») και μέσω αυτού με τον Λιμένα Θεσσαλονίκης (πύλη 11).

Στο αντικείμενο περιλαμβάνεται, επίσης, η ανισοπεδοποίηση των υφιστάμενων ισόπεδων διαβάσεων (Ι.Δ.) της ανωτέρω υφιστάμενης γραμμής, α) με τους ισόπεδους κλάδους της υπερυψωμένης Λεωφόρου Δενδροποτάμου και β) με τον οδικό άξονα Σοφ. Βενιζέλου – Καραολή & Δημητρίου στην περιοχή Μυτιληνάκια (και τα δυο παραπάνω έργα ανισοπεδοποίησης χωροθετούνται στα όρια των Δήμων Αμπελοκήπων –Μενεμένης και Κορδελιού – Ευόσμου). καθώς και οδικά τμήματα αποκατάστασης θιγόμενου οδικού δικτύου και προσβάσεων σε ιδιοκτησίες παρά τη νέα γραμμή.

H συνολική Προεκτιμώμενη Αμοιβή (εκτιμώμενη αξία) της Σύμβασης μαζί με τις Απρόβλεπτες Δαπάνες ανέρχεται σε 3.765.924,61€

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο