ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ400 βαγόνια εγκλωβισμένα σε Σερβία – Βουλγαρία, λόγω Ειδομένης, υποστηρίζει ο ΣΥΝΔΔΕ&L

400 βαγόνια εγκλωβισμένα σε Σερβία – Βουλγαρία, λόγω Ειδομένης, υποστηρίζει ο ΣΥΝΔΔΕ&L

Σε σιδηροδρομικό «black out» της χώρας οδηγεί ο αποκλεισμός, για 48η ημέρα, της Ειδομένης, προκαλώντας ανεπανόρθωτα πλήγματα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, συσσωρεύοντας ζημίες, αφού ακυρώνονται παραγγελίες, διακόπτονται συνεργασίες και, κυρίως, πλήττεται σοβαρά η αξιοπιστία της Ελλάδας.

Tα ανωτέρω αναφέρει ο Σύνδεσμος Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics (ΣYNΔΔE&L), ο οποίος απηύθυνε δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδιο, μετά την χθεσινή απόφαση των Ουγγρικών Σιδηροδρόμων να προχωρήσουν, σε αυστηρό περιορισμό των τρένων, που έχουν προορισμό την Ελλάδα.

«Η κίνηση αυτή ουσιαστικά  μπλοκάρει τις εισαγωγές προϊόντων  από την κεντρική Ευρώπη προς την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι, αν συνεχιστεί, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά με σημαντικές ελλείψεις προϊόντων», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Η συμφόρηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο προς/από την κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝΔΔΕ&L κ. Βασίλη Μπαρμπαγιάννη, δεν έχει προηγούμενο. Ο ίδιος επισημαίνει ότι, μόνο στο σιδηροδρομικό δίκτυο Σερβίας και Βουλγαρίας, αυτή την στιγμή είναι εγκλωβισμένα 400 βαγόνια.

Η κατάσταση αυτή ουσιαστικά «στραγγαλίζει την αγορά», κάνοντας τις συνθήκες που βιώνουν εκατοντάδες Έλληνες επιχειρηματίες από τον πολυήμερο αποκλεισμό – τον δεύτερο τους τελευταίους μήνες- της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, από μετανάστες, ακόμη δυσκολότερες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο