ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΥπό κρατική εποπτεία η Northern Rail, σιδηροδρομική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Β. Αγγλία

Υπό κρατική εποπτεία η Northern Rail, σιδηροδρομική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Β. Αγγλία

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τις σκέψεις για κρατικοποίηση της South Western Rail, με τη Βρετανία να ανακοινώνει ότι θέτει υπό κρατικό έλεγχο τη Northern Rail, ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αγγλία.

Η Northern ανήκει στη γερμανική Arriva, θυγατρική της Deutsche Bahn, ενώ διατηρούσε το δικαίωμα εκμετάλλευσης αυτών των γραμμών έως το 2025.

Ωστόσο, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου, το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας θα στερήσει από την Northern το δικαίωμα δραστηριοποίησης στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Grant Shapps, οι επιβάτες «έχασαν την εμπιστοσύνη στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Βορρά».

Από την πλευρά της, η Arriva δήλωσε ότι «κατανοεί την απόφαση της κυβέρνησης», αλλά τα προβλήματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε «εξωτερικούς παράγοντες» όπως η σιδηροδρομική υποδομή.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επί σειρά ετών, η εταιρεία αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των γενικευμένων ακυρώσεων και καθυστερήσεων στα δρομολόγιά της, τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τον πεπαλαιωμένο στόλο αμαξοστοιχιών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο