ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΈτοιμη κατά 65% η σύνδεση του αεροδρομίου “Henri Coanda” με το σιδηροδρομικό δίκτυο του Βουκουρεστίου

Έτοιμη κατά 65% η σύνδεση του αεροδρομίου “Henri Coanda” με το σιδηροδρομικό δίκτυο του Βουκουρεστίου

Έτοιμο κατά 65% είναι το τμήμα που θα συνδέει, διά σιδηροδρόμου, το διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου “Henri Coanda” με τον κεντρικό σταθμό της ρουμανικής πόλης Gara de Nord.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, γέφυρα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοτάξιο στις αρχές του μήνα, διαπιστώθηκε ότι η σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του προσεχούς Αυγούστου.

«Ο σιδηροδρομική γραμμή, που έχει μήκος περίπου 17 χλμ., θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο και θα επιτρέψει στους επιβάτες να μεταβαίνουν από το διεθνές αεροδρόμιο “Henri Coanda” στο Gara de Nord σε μόλις 15 λεπτά», έγραψε στο Facebook η εταιρεία αερολιμένων του Βουκουρεστίου (CAB), δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα φωτογραφίες με την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Να σημειωθεί ότι, το project περιλαμβάνει την κατασκευή σχεδόν 3 χλμ. διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, μιας οδογέφυρας 1,5 χλμ. που θα διασχίζει τον “DN1”, τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Ρουμανίας, καθώς και έναν τερματικό σταθμό επιβατών στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

Η αξία της σύμβασης αγγίζει τα 84 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ ανάδοχος του έργου είχε οριστεί κοινοπρακτικό σχήμα, που απαρτίζεται από θυγατρική της γερμανικής Deutsche Bahn και τις τοπικές Arcada και ISPCF.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός, παπούτσια, γέφυρα και υπαίθριες δραστηριότητες

Οι ρουμανικές αρχές είχαν υποσχεθεί να ολοκληρώσουν το έργο αυτό πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2020, το οποίο το Βουκουρέστι θα φιλοξενούσε, ωστόσο, το τουρνουά αναβλήθηκε για το 2021 λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο