ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΠαραγγελία 30 τρένων intercity από τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους

Παραγγελία 30 τρένων intercity από τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους

Στην παραγγελία συνολικά 30 τρένων intercity, με κόστος αγοράς που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, προχώρησαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn).

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της DB, Dr Richard Lutz, τονίζοντας η σύμβαση περιλαμβάνει και την αγορά επιπλέον 60 αμαξοστοιχιών μελλοντικά.

Ο στόλος τρένων θα χρησιμοποιηθεί σε διαδρομές μεταξύ Ντόρτμουντ και Μονάχου, ενώ έχει σχεδιαστεί για να τρέχει με ταχύτητα 300 χλμ./ώρα και να φιλοξενεί 440 επιβάτες.

Και οι 30 αμαξοστοιχίες θα έχουν παραδοθεί στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους ως το 2026, ενώ μερικά από αυτές θα είναι εξοπλισμένες έτσι ώστε να δρομολογηθούν σε Βέλγιο και Ολλανδία.

Σύμφωνα με τον Lutz, «παρόλο που η ζήτηση έχει μειωθεί κατακόρυφα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλα συναινούν υπέρ των φιλικών προς το κλίμα σιδηροδρομικών μεταφορών μακροπρόθεσμα».

Επιβεβαιώνοντας ότι «η DB επενδύει σε νέα τρένα», ο ίδιος σημείωσε ότι «η σημερινή παραγγελία σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα για ένα ισχυρό και φιλικό προς το περιβάλλον σιδηροδρομικό σύστημα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο