ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣυνεχίζει τις αποστολές block trains η Maersk, συνδέοντας την Κίνα με τη Γεωργία

Συνεχίζει τις αποστολές block trains η Maersk, συνδέοντας την Κίνα με τη Γεωργία

Ήταν τέλη του 2017 όταν η Maersk απέστειλε το πρώτο της block train από τη Wuhan της Κίνας στο Dourges της Γαλλίας, μειώνοντας το δρομολόγιο Ασία – Ευρώπη κατά 20 ημέρες.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Έκτοτε το portfolio διηπειρωτικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών της Maersk επεκτάθηκε, με πρόσφατη την αποστολή block train που συνδέει την Κίνα με τη Γεωργία.

Στις 4 Οκτωβρίου του 2020, το πρώτο τρένο από το Xi’an της Κίνας έφτασε στην Τιφλίδα, εγκαινιάζοντας τη νέα αυτή σιδηροδρομική σύνδεση.

Ειδικότερα, το πρώτο block train Κίνας-Γεωργίας έφυγε από το Xi’an στις 10 Σεπτεμβρίου και έφτασε στην Τιφλίδα στις 4 Οκτωβρίου φορτωμένο με 41 εμπορευματοκιβώτια.

Εκτός από την παροχή μιας ακόμη σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, σύμφωνα με την εταιρεία, η υπηρεσία θα ενισχύσει το ρόλο της Γεωργίας στην ανάπτυξη του νέου «Δρόμου του Μεταξιού», καθώς το Xi’an ήταν παραδοσιακά το σημείο εκκίνησης των χερσαίων διαδρομών που συνδέουν την Ανατολή και τη Δύση για πάνω από χιλιάδες χρόνια.

Maersk First Block Train From China to Georgia

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διαχειριζόμαστε την πρώτη αποκλειστική αποστολή εμπορικών τρένων με κοντέινερς υπό τη σκέψη ενός προϊόντος βασισμένο εξ ολοκλήρου σε έναν διηπειρωτικό σιδηρόδρομο.

Διοργανώσαμε αυτήν την ειδική υπηρεσία ειδικά για πελάτες στη Γεωργία και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε λύσεις για block trains σε ολόκληρη την περιοχή του Καυκάσου», σχολίασε ο Irakli Danelia, εμπορικός αντιπρόσωπος της A.P. Moller – Maersk στη Γεωργία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ανυπομονούμε να δούμε την πρώτη αποστολή block train με την υπηρεσία intercontinental rail (ICR) της Maersk, που θα βοηθήσει τη Γεωργία και αυτόν τον διάδρομο να εξελιχθεί σε μια γέφυρα σύνδεσης μεταξύ Ευρώπης – Ασίας».

«Το block train είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος στο διηπειρωτικό χαρτοφυλάκιο σιδηροδρομικών υπηρεσιών της Maersk. Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και η υπηρεσία έχει επεκταθεί σε 18 διαδρόμους σε 9 χώρες.

Βλέπουμε αυξανόμενη ζήτηση για αυτόν τον οικονομικά αποδοτικό, φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μεταφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, μέσω της οποίας βοηθάμε τους πελάτες μας να βελτιστοποιήσουν τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες με ανθεκτικές λύσεις logistics », δήλωσε η Nora Lin, επικεφαλής των προϊόντων logistics της Maersk στην Κίνα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο