ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣBlock train της Maersk μετέφερε εξοπλισμό από την Κίνα προς την Πολωνία, εξοικονομώντας συνολικά 33 ημέρες

Block train της Maersk μετέφερε εξοπλισμό από την Κίνα προς την Πολωνία, εξοικονομώντας συνολικά 33 ημέρες

Μέσα σε μόλις 10 ημέρες, έναντι 43 που εκτελούνταν μέχρι πρότινος, η Maersk μετέφερε το πρώτο block train με εξοπλισμό της Amica από την Κίνα στα σύνορα της Πολωνίας.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Αναλυτικότερα, στις 27 Φεβρουαρίου, το block train της A.P. Moller – Maersk αναχώρησε από τους σταθμούς Xian και Hefei στην Κίνα για τον intermodal τερματικό σταθμό στο Małaszewicze, στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, μεταφέροντας εξαρτήματα παραγωγής για λογαριασμό της Amica, τον μεγαλύτερο πολωνικό κατασκευαστή οικιακών συσκευών.

«Με το block train, έχουμε μια λύση που είναι γρήγορη, αποτελεσματική, με σταθερό χρονοδιάγραμμα, διαφανής και με (συγκριτικά) μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο», δήλωσε ο Dawid Kujaczyński, Purchasing & Operations Manager στην Amica.

Το 45άρι εμπορευματοκιβώτιο έφτασε στο Małaszewicze της Πολωνίας στις 8 Μαρτίου 2021, δηλ. 10 ημέρες μετά την αναχώρησή του από το Hefei της Κίνας, εξοικονομώντας ουσιαστικά 33 ημέρες.

Map of Maersk's first block train for Amica from China to Poland ‘s border, reducing from 43 days to 10 days the transit time.

«Ο σιδηρόδρομος αυξάνει την ευελιξία της εφοδιαστικής αλυσίδας για τους πελάτες μας, προσφέροντας έναν αξιόπιστο και επεκτάσιμο τρόπο μεταφοράς. Αυτό το πρώτο block train για την Amica δείχνει ότι όχι μόνο επιτυγχάνει αξιόπιστους χρόνους παράδοσης, αλλά και παρέχει στους πελάτες βελτιωμένο cargo visibility μέσω παρακολούθησης από GPS», δήλωσε η Justyna Barycza, Customer Experience Manager and Poland Country Representative στη Maersk.

Να σημειωθεί ότι, η Amica είναι ο μεγαλύτερος -εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας- κατασκευαστής οικιακών συσκευών στην Πολωνία Η εταιρεία σημειώνει άνω του 70% των ενοποιημένων εσόδων χάρη στις πωλήσεις σε περισσότερες από 60 ξένες αγορές.

Να σημειωθεί ότι, «οι σιδηροδρομικές μεταφορές από την Κίνα αυξήθηκαν σημαντικά τη διετία 2020 – 2021, καθώς αρκετές εταιρείες αναγνώρισαν ότι είναι σημαντικά λιγότερο δαπανηρές έναντι των αεροπορικών μεταφορών, ενώ έχουν καταστεί μια αξιόπιστη λύση στην εποχή του COVID», σύμφωνα με την A.P. Moller – Maersk.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο