ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣH Cosco εισήλθε (και επίσημα) στο εγχώριο σιδηροδρομικό δίκτυο. Εξαγόρασε το 60% της Pearl

H Cosco εισήλθε (και επίσημα) στο εγχώριο σιδηροδρομικό δίκτυο. Εξαγόρασε το 60% της Pearl

Σημαντική εξέλιξη στις εγχώριες σιδηροδρομικές μεταφορές. Η Ocean Rail, θυγατρική της Cosco Shipping, προχώρησε στην εξαγορά του 60% του μετοχικού κεφαλαίου της Pearl (Piraeus Europe Asia Rail Logistics).

Του Φώτη Φωτεινού 

H Pearl αποτελεί διαμεταφορέα σιδηροδρομικών εμπορευμάτων και το επόμενο διάστημα αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στην εγχώρια αγορά με δικές της μηχανές έλξης και μηχανοδηγούς.

Επίσης, η εταιρεία συμμετέχει στο διαγωνισμό για το Θριάσιο ΙΙ και αναμένεται να εκδηλώσει δεσμευτικό ενδιαφέρον για την εκμετάλλευσή του.

Η συμφωνία εξαγοράς του 60% της Pearl από την κινεζική Cosco φανερώνει τις προθέσεις του κινεζικού κολοσσού σχετικά με την εξέλιξη των σιδηροδρομικών μεταφορών και την διασύνδεση του λιμένα του Ικονίου με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας (σχετική φωτογραφία) ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και ο πρόεδρος της China COSCO Shipping, Capt. Xu Lirong.

Από πλευράς COSCO, την συμφωνία υπέγραψε ο Λιν Τζι (Lin Ji), πρόεδρος του ΔΣ της COSCO Shipping Europe GMBH, ενώ από πλευράς της Pearl, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Αντώνιος Παναγόπουλος.

Ακολουθεί video του metaforespress.gr από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΟΣΕ και Pearl για την πρόσβαση της δεύτερης στο εγχώριο δίκτυο (Νοέμβριος 2018)

 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο